Daudz laimes, jubilār! Diriģents Kaspars Ādamsons

Februāra sākumā raidījumā "Daudz laimes, jubilār!" – šarmantais diriģents, tautā pazīstamā Latvijas Kultūras akadēmijas jauktā kora "Sōla" vadītājs Kaspars Ādamsons, kurš ir arī daudzu citu projektu dalībnieks, tai skaitā sadarbojas ar Maestro Raimondu Paulu un dziedātāju Daumantu Kalniņu dažādās mūzikas nama "Daile" koncertprogrammās.

Kaspars dzimis mūziķu ģimenē – viņa mamma Dzintra Ādamsone ir mūzikas pedagoģe, tēvs Ārijs Šķepasts – Latvijā pazīstams kordiriģents, un nu jau abi ar dēlu Kasparu kāpuši Dziesmu svētku virsdiriģentu tribīnē. Jautāts, kāpēc dēlam nav tēva uzvārda, Ārijs atbild: "Labskanības dēļ! Sievas uzvārds bija skanīgāks un – kā izrādījies! – arī Kasparam ļoti veiksmīgs!"

Lai arī providencei un veiksmei ir liela nozīme mākslinieka dzīvē, Kaspars pats bijis, kā latvieši mēdz teikt, savas laimes kalējs. Apveltīts ar teicamu muzikālo dzirdi, uzsācis mācīties Dārziņskolas vijoles klasē, taču pēc astotās klases profilu mainījis, instrumenta spēli nomainīdams uz kordiriģenta studijām Rīgas Doma kora skolā. Vēlāk studējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, iegūstot maģistra grādu kordiriģēšanā, kā arī papildinājis zināšanas diriģēšanā pie senās mūzikas speciālista, profesora Ērika van Nevela Lēvenas Mūzikas augstskolā Beļģijā. Vēlāk Kaspars absolvējis vēl kādu mūzikas augstskolu, proti, Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmiju, iegūstot maģistra grādu orķestra diriģēšanā, ko papildinājis Karaliskajā Stokholmas Mūzikas koledžā.