Daudz laimes, jubilār! LTV redaktore Maija Amoliņa

0.0

Latvijas Televīzijas redaktores Maijas Amoliņas vārds, viņas melodiski zemais tembrs ir zināms ne tikai Latvijā vien. Un kā gan ne – visu mūžu viņas raidījumu un filmu varoņi bijuši Latvijā un pasaulē ievērojamie mūziķi Mariss Jansons, Gidons Krēmers, Kšištofs Pendereckis, brāļi Kokari, Egils Siliņš, Kristīne Opolais, Kristīne Gailīte, Andris Nelsons, Māris Sirmais, Sigvards Kļava, Miša Maiskis, Mstislavs Rostropovičs, Jānis Lūsēns, vēl un vēl – par daudziem no viņiem veidoti arī jubileju portreti. Taču šoreiz jubilejas krēslā viņa pati – joprojām šarmantā, enerģiskā un smaidīgā redaktore, filmu un grāmatu autore Maija Amoliņa.

Taisnības labad jāsaka, ka piekrišanu piedalīties raidījumā "Daudz laimes, jubilār!" Maija kolēģiem nedod uzreiz. Galu galā piekrīt gan, bet ar nosacījumu, ka sarunas centrā nebūšot viņa pati: "Tikai tad, ja ļausiet man, pirmkārt, stāstīt par izcilajiem mūziķiem, daudzām krāšņajām personībām, ko esmu sastapusi, viņiem pietuvojusies uz skatuves un arī dzīvē."

Intervija izvēršas lieliska, daudzu aizkadra stāstu, seno gadu fotogrāfiju un videoarhīvu papildināta. Un kad sarunas vadītājs Andrejs Volmārs televīzijas kolēģei pavaicā, kurš no daudzajiem izcilajiem māksliniekiem ir viņas sirdij vistuvākais, Maija Amoliņa tikai jauneklīgi un sievišķīgi atsmej: "Mūzikā var mīlēt daudzus!"