V.I.P. Raidījuma "Tas notika šeit" veidotāji

Nu jau vairākas sezonas februāris Latvijas Televīzijā nozīmē, ka skatītāji tiek iepazīstināti ar aizraujošiem, vēsturiskiem stāstiem par notikumiem dažādās Latvijas vietās. Tas ir raidījums "Tas notika šeit", kas savās zināšanās un erudīcijā labprāt dalās arī ar erudīcijas spēli "V.I.P.". Arī šogad viņu vēsturnieku komandas ir gatavas sacensībai. Kapteiņi – Edgars Plētiens un Gints Krūmiņš.

Edgars Plētiens – komandas kapteinis. Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības departamenta direktora vietnieks, skolotāju atbalsta persona un LU mācībspēks projektā "Mācītspēks", raidījuma "Tas notika šeit" vēsturnieks. Pētniecības tēmas: Latvijas teritorijas viduslaiku vēsture, īpaši uzmanību veltot mazpilsētu un miestu izpētei. Hobiji –divu senu māju atjaunošana un restaurācija. Ja paliek laiks, tad arī Latvijas apceļošana.

Elīna Gediņa-Ducena – "Tas notika šeit" producente. Patīk kino, garas pastaigas, orientēšanās sports un liela jautrība. Izvairās no liekas informācijas, pūļiem un lietām.

Kristīne Beķere – raidījuma "Tas notika šeit" vēsturniece, vēstures zinātņu doktore, pētniece Kuldīgas novada muzejā un Latvijas Universitātes Latvijas vēstures institūtā. Zinātniskās intereses: latviešu diasporas vēsture, diasporas attieksme pret Latvijas valsti, Kurzemes vēsture 19.–20. gadsimta mijā.  Hobiji – rokdarbi, īpaši izšūšana.

Gatis Krūmiņš – komandas kapteinis, Vidzemes Augstskolas vadošais pētnieks, raidījuma "Tas notika šeit" vēsturnieks. Pēdējā laikā atkal ir pievērsies mūzikas rakstīšanai. Arī uz vēsturi vairāk raugās kā uz mākslu, nevis sausu akadēmisku disciplīnu.

Agnese Lūse – raidījuma "Tas notika šeit" pētniece. Pati sev priekšniece un vadošā pētniece. Izbijusi kultūras menedžere un vācu filoloģe, kas pārkvalificējusies par profesionālu dzimtu pētnieci. Patīk izzināt vēsturi caur dzimtu un cilvēku likteņstāstiem.

Kārlis Sils – raidījuma "Tas notika šeit" vēsturnieks. Pētnieks Eiropas Universitātes institūtā, šobrīd raksta disertāciju par Ulmaņa autoritāro režīmu. Bez vēstures Kārli aizrauj mūzika, galda spēles, sports un pārgājieni.