Zīmju valodā. VIP. Orientieristi. Otrais pusfināls

0.0

"V.I.P." ložā – orientēšanās klubs "Arona" (kapteinis Kalvis Kaļva) un klubs "Ziemeļkurzeme"" (kapteinis Juris Vaidakovs) ar saviem komandas biedriem.

Kalvis Kaļva – komandas kapteinis. Ir Rīgas Stradiņa universitātes ārsta grāds, turpina studijas rezidentūrā. Medicīnas un sporta entuziasts, kuram ir svarīgi būt informētam par notiekošo Latvijā un pasaulē. Patīk domāt, plānot, veidot un vienot domubiedrus kopīgās aktivitātēs. Labākais veids, kā atpūsties – nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, skrienot mežā, dodoties pārgājienā vai spēlējot komandu sporta spēles kopā ar draugiem.

Gunārs Ikaunieks – sporta un atpūtas bāzes "Smeceres sils" vadītājs, Madonas BJSS orientēšanās treneris, Latvijas ziemas orientēšanās izlases vadītājs, pasaules čempionāta rollerslēpošanā direktors, Eiropas čempionāta, pasaules junioru čempionāta ziemas orientēšanās galvenais tiesnesis, Eiropas junioru čempionāta biatlonā galvenais tiesnesis. Patīk ceļot un piedalīties dažādos aktīvos pasākumos, kur liela nozīme ir arī domāšanai.

Juris Švarcs – pensionēts sporta un ģeogrāfijas skolotājs. Kā pirms 56 gadiem ar karti iegāja mežā, tā joprojām sirdslieta ir orientēšanās. Strādā kā orientēšanās treneris Madonas BJSS un piedalās distanču plānošanā un kontrolpunktu izvietošanā divos Madonas novada pēcpusdienu treniņseriālos.

Juris Vaidakovs – komandas kapteinis, orientējas no pusaudžu gadiem, un tieši orientēšanās veidojusi viņa dzīvi, izvēloties studēt ģeogrāfiju un radot interesi par pasauli. Sportisko panākumu gan nav, vienīgi tie, kas gūti pēdējos gados, startējot rogainingos kopā ar dēliņu. Patīk studiju biedru kompānijā ceļot ar laivām un velo, piedalīties erudīcijas spēlēs, veido žurnālu "Orientieris".

Uldis Klepers – ceļojumu organizators tūrisma kompānijā. Patīk ceļot, fotografēt, cirpt krūmiņus, patīk arī ģeogrāfija. Ar orientēšanās sportu aktīvi nodarbojas 15 gadus, un, kaut arī orientēšanās sports apgūts pašmācības ceļā, vairākkārt izcīnītas zelta medaļas savā vecuma grupā Latvijas čempionātos orientēšanās sportā; 2021. gada Eiropas čempions rogainingā veterānu grupā. Orientēšanās Uldim ir kā smadzeņu joga, kas palīdz atslēgties no pilnīgi visa.

Ilze Lapiņa – ar orientēšanās sportu sāka nodarboties 1982. gadā, vēlāk pārstāvējusi Latvijas izlasi. 2019. gadā, kad Latvijā notika pasaules veterānu čempionāts, izcīnīja divas sudraba medaļas. Pēdējos gados daudz laika velta vienam no orientēšanās sporta paveidiem – taku orientēšanās sportam, kur izcīnīta 2. vieta stafetē pasaules čempionātā. Iesaistījusies Starptautiskās Orientēšanās federācijas darbā.