V.I.P. Orientieristi. Fināls

0.0

Klāt "V.I.P." 14. sezonas pēdējais fināls ar orientēšanās klubu komandām. Par naudas balvu cīnīsies orientēšanās klubs "Ozons" ar kapteini Kristapu Tamužu un klubs "Ziemeļkurzeme" ar kapteini Juri Vaidakovu.

Kristaps Tamužs – komandas kapteinis, jurists, orientierists kopš sešu gadu vecuma. Trīs bērnu tēvs, vismaz pusgadu dzīvojis septiņās dažādās valstīs. Patīk ceļot, garšo alus, bet patīk arī daudz un ilgi pārvietoties maratonos un 24 stundu rogainingos.

Inguna Kupča – orientēšanās kluba "Ozons" biedre, kopš pamatskolas orientējas diennakts gaišajā un tumšajā laikā. Ar prieku audzē tomātus un daudz ceļo. Brīvajā laikā vislabprātāk uzturas dabā. Īpašos gadījumos uzcep kādu našķi. 

Antra Skujeniece – ikdienā uzrauga veiksmīgu procesu norisi gan darbā, gan mājās. Brīvajā laikā dzied jauktajā korī "Domino", patīk lasīt dažādu žanru grāmatas un atrasties mežā. Labprāt spēlē galda un erudīcijas spēles.

Juris Vaidakovs – komandas kapteinis. Studējis ģeogrāfiju, aizņemts ar žurnālistiku. Orientējas no pusaudžu gadiem, un uzskata, ka tieši orientēšanās veidojusi viņa dzīvi, mudinājusi studēt ģeogrāfiju, radījusi interesi par pasauli. Sportisko panākumu gan nav, vienīgi tie, kas gūti, startējot rogainingos kopā ar dēliņu. Patīk ceļot ar laivām un velo, veido žurnālu "Orientieris".

Uldis Klepers – ceļojumu organizators tūrisma kompānijā. 25 gadus vada Jauno ģeogrāfu skolu, gatavo Latvijas skolēnu izlases komandu starptautiskajās ģeogrāfijas olimpiādēs. Ar orientēšanās sportu nodarbojas 15 gadus, vairākkārt izcīnītas zelta medaļas Latvijas čempionātos. Orientēšanās Uldim ir kā smadzeņu joga.

Ilze Lapiņa – ar orientēšanās sportu sāka nodarboties 1982. gadā. 2019. gadā, kad Latvijā notika pasaules veterānu čempionāts, izcīnīja divas sudraba medaļas. Aktīvi iesaistījās Latvijā pirmo rogaininga sacensību rīkošanā, vairākkārtēja Eiropas čempione rogainingā. Pēdējos gados daudz laika velta vienam no orientēšanās sporta paveidiem – taku orientēšanās sportam.