V.I.P. Otrais pusfināls

Izrādās, erudīcija saliedē, savieno un pat sauc mājās. Tā var teikt par šīs spēles dalībniekiem, kur viena komanda uz ierakstu mērojusi ceļu no Zviedrijas, lai satiktu savējos, otra ir tepat no Rīgas. "V.I.P." ložā pie Uģa Joksta šoreiz būs komandas no pretējiem Baltijas jūras krastiem. Kapteiņi – Jēkabs Kalniņš un Jēkaba dēls Oskars Kalniņš.

Jēkabs Kalniņš – komandas kapteinis, arhitekts, būvnieks, šobrīd pensionārs. Kopš 2000. gadu sākuma dzīvo Zviedrijā. Reiz tika uzaicināts iesaistīties būvniecības projektu realizācijā un joprojām dzīvo Stokholmā. Latvija jau ir tikai stundas lidojuma attālumā!

Regīna Purva – kapteiņa dzīvesbiedre, kopā darbojas būvniecības projektos un brīvajā laikā – Stokholmas Atraktīvajā latviešu amatierteātrī "Sala". Patīk pabūt siltās zemēs, īpaši vēsajos gadalaikos.

Gints Vītols – kapteiņa draugs un sadarbības partneris būvniecības jomā. Dzied Stokholmas latviešu korī. Absolvējis Jāzepa Mediņa Mūzikas vidusskolu, mācījies Latvijas Mūzikas akadēmijā. Ziemās kopā ar komandas biedriem mēdz aizbraukt paslēpot pa Zviedrijas kalniem.

Oskars Kalniņš – komandas kapteinis, interjera fotogrāfs. Aptuveni 10 gadus dzīvojis ārpus Latvijas. Patīk sports, komēdija un mūsdienu filosofija. Uzskata, ka daudz par daudz cilvēku gramatiku uztver pārāk nopietni, viņaprāt –saturs ir svarīgāks par formu.

Ērika Kalniņa – kapteiņa mamma. Viena no vadošajām ādas apstrādes meistarēm Latvijā. Pēc izglītības arhitekte. Pēdējos gados daudz ceļo. 

Rūdolfs Kalniņš – kapteiņa brālis. Pēc izglītības biologs, pēc profesijas pavārs. Bērnībā agri iemācījās lasīt, lasīja bērnu enciklopēdijas un pāris gadu vecumā varēja nosaukt visu Eirāzijas un Latīņamerikas valstu galvaspilsētas. Brīvajā laikā mēdz nodarboties ar stendapu.