V.I.P. - Veiksme. Intuīcija. Prāts. Fināls

Sanāciet, sadziediet, sadancojiet! Erudīcijas spēles vadītājs Uģis Joksts aicina uz pirmssvētku laba prāta un gaišu emociju pārbaudi sezonas noslēguma finālspēlē "Veiksme. Intuīcija. Prāts". Dejotāji no DA "Pērle" (kapteinis Kristaps Kovaļevskis) un TDA "Kalve" (kapteine Dinija Čukure) sacentīsies par naudas balvu, kas lieti noderētu kolektīva budžetam. Spēlē nekad nebijis fakts – dalībnieki tērpušies latviešu tautastērpos.

Dinija Čukure – komandas kapteine. Sociālo zinātņu bakalaura grāds ekonomikā, Sociālo zinātņu maģistra grāds ekonomikā ar specializāciju ilgtspējīgā teritorijas attīstībā un mārketingā. Blakusdarbs – vieslektore Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē. Darbadienas pavada tiesas gaiteņos, bet atlikušais laiks lielākoties tiek pavadīts par un ap deju.

Oskars Vītoliņš – TDA "Kalve" prezidents un uzticams draugs, kurš ikdienā modelē un rasē būvkonstrukciju projektēšanas birojā, kā arī asina LBTU studentu prātus par 3D modelēšanu un BIM modeļu savietošanu, bet brīvajos brīžos labprāt piedalās kādā auto foto orientēšanās braucienā vai erudīcijas spēlē.

Gustavs Dravants – TDA "Kalve" deju ģimenes loceklis un vienkārši labs cilvēks. Spēlējis arī spēlē "Gudrs, vēl gudrāks". Gustavu raksturo teiciens – klusie ūdeņi tie dziļākie. Gustavu visbiežāk var sastapt, cītīgi mācoties, viņš ir izvēlējies veterinārmedicīnu. Brīvajos brīžos Gustavs labprāt rūpējas, kā viņš pats saka, par "savām meitenēm" jeb vecmāmiņas gotiņām.

Kristaps Kovaļevskis – komandas kapteinis, dejo deju ansamblī "Pērle". Dzimis Gulbenē, uzaudzis Tirzas pagastā, kur jau no 6 gadu vecuma uzsācis dejot tautas dejas un līdz šim nav izlaidis nevienu gadu. Uzsākot studijas Rīgā 2010. gadā, nolēmis pievienoties avantūrai izveidot pavisam jaunu deju kolektīvu "Pērle".

Lelde Krēsliņa – deju pedagogs un deju kolektīva vadītāja. Katra darbadiena tiek pavadīta deju zālē un mēģinājumu atmosfērā. Patīk mērķtiecīgs darbs un lielāki deju projekti. Paralēli vasarā gaidāmajiem Deju svētkiem, kuros Lelde būs gan dejotāja, gan kolektīva vadītāja, notiek intensīvs darbs pie šī gada tautas deju festivāla "Latvju bērni danci veda", kam tiek gatavota deju programma ar Leldes horeogrāfijām.

Madara Ivanovska – īsta rīdziniece, kura jau piektajā paaudzē ir skolotāja. Beigusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju kā mūzikas skolotāja. Pašlaik studē dejas pedagoģiju. Madaru var dēvēt par cilvēku – orķestri, jo Dziesmu un deju svētkos spējusi apvienot gan dziedāšanu kora rindās Mežaparkā, gan dejošanu Daugavas stadionā, gan kokles spēli 2018. gada svētkos.