V.I.P. Rīgas Doma kora skola. Pirmais pusfināls

0.0

Ar lieliskām četrām erudītu komandām Rīgas Doma kora skola "V.I.P." ložā vēlas nosvinēt savu 30 gadu jubileju. Spēli iesāk pilngadīgi audzēkņi un skolas absolventi. Kapteiņi – Alma Kalniņa un Matīss Tučs. 30 gadu laikā skola kļuvusi par augsti novērtētu profesionālās vidējās izglītības iestādi un devusi ieguldījumu Latvijas kultūrtelpā, kaldinot jaunus diriģēšanas un akadēmiskās dziedāšanas talantus un veicinot džeza mūzikas un muzikālā teātra žanru attīstību Latvijā. Pie Uģa Joksta skolas komandas būs jau otro reizi.

Alma Kalniņa – audzēkņu komandas kapteine. Mācās kordiriģentu nodaļā. Brīvajā laikā apmeklē koncertus, pilda krustvārdu mīklas un interesējas par latviešu literatūru, dzied korī "Ave Sol".

Pēteris Kalniņš – mācās vokālistu nodaļā. Lai gan mācās par klasisko mūziku, ikdienā izbauda angļu progresīvo roku. Brīvajā laikā patīk nodarboties ar lauku darbiem un kokapstrādi. 

Aleksandrs Ķelle – mācās vokālistu nodaļā, brīvajā laikā gatavojas 10 km maratonam, interesējas par vēsturi, kā arī 19. gadsimta literatūras klasiķiem. Dzied korī "Kamēr".

Matīss Tučs – absolventu komandas kapteinis. Rīgas Doma kora skolu absolvējis 2013. gadā. Šobrīd ir pedagogs skolā, kora mākslinieks Valsts Akadēmiskajā korī "Latvija" un diriģē Rīgas Lutera draudzes kori un Valsts nekustamo īpašumu kori. Patīk aktīvā atpūta, ceļošana un laba literatūra un kino. 

Ieva Zvejniece – Rīgas Doma kora skolu absolvēja 2020. gadā kā Ieva Strauta. Šobrīd ir kora māksliniece Valsts Akadēmiskajā korī "Latvija". Tūlīt pabeigs kordiriģēšanas studijas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Ļoti patīk ceļot un staigāt pa kalniem. 

Jānis Strazdiņš – Rīgas Doma kora skolu absolvēja 2002. gadā. Šobrīd ir vokālās grupas "Latvian Voices" dalībnieks. Aktīvi koncertējošs solists, basa balss īpašnieks. Erudīts. 2019. gadā bijis kapteinis, spēlējot "V.I.P." absolventu komandā.