V.I.P. – Veiksme. Intuīcija. Prāts. Otrais pusfināls

0.0

Pie Uģa Joksta erudīcijas spēlē "Veiksme. Intuīcija. Prāts." pārbaudīt savu gudrību turpina deju kolektīvi. Šoreiz – divu augstskolu tautas deju ansambļi, Rīgas Stradiņa universitātes  TDA "Ačkups" ar kapteini Žani Sevastjanovu  un Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes TDA "Kalve" ar kapteini Diniju Čukuri. Uģis Joksts jautās par Dziesmu un deju svētku vēsturi, dziesmām, dejām un, protams, erudīcijas klasiku – vēsturi, ģeogrāfiju, personībām.

Žanis Sevastjanovs – komandas kapteinis. Tautas deju ansambļa "Ačkups" prezidents. Skolas laikā aizrāvies ar vieglatlētiku. Šobrīd lielāko dienas daļu pavada medicīnas iestādēs, turpinot savu tālākizglītību un strādājot kā ārsts – rezidents. No darbiem brīvajā laikā cenšas atslēgt prātu kopā ar saviem kolektīva biedriem mēģinājumos.

Laima Mukāne – kapteiņa dzīvesbiedre, līgava. Iepazinušies un satuvinājušies, tieši pateicoties TDA "Ačkups". Laimai piemīt spēja veikt vairākas lietas vienlaicīgi. Savus spēkus atgūst dzimtas mājās Smelteros, Preiļu novadā. Spēj pagatavot garšīgākos vistas gaļas ēdienus.

Arvis Pauliņš – deju biedrs, šobrīd studē Rīgas Stradiņa universitātes Medicīnas fakultātē, 3. studiju gada medicīnas students. Piemīt labas organizatora spējas, daudz laika pavada RSU studējošo pašpārvaldes darbos. Cilvēks, kurš ir atvērts visam un izbauda ceļošanu.

Dinija Čukure – komandas kapteine. Sociālo zinātņu bakalaura grāds ekonomikā, Sociālo zinātņu maģistra grāds ekonomikā ar specializāciju ilgtspējīgā teritorijas attīstībā un mārketingā. Blakusdarbs – vieslektore Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē. Darbadienas pavada tiesas gaiteņos, bet atlikušais laiks lielākoties tiek pavadīts par un ap deju.

Oskars Vītoliņš – TDA "Kalve" prezidents un uzticams draugs, kurš ikdienā modelē un rasē būvkonstrukciju projektēšanas birojā, kā arī asina LBTU studentu prātus par 3D modelēšanu un BIM modeļu savietošanu, bet brīvajos brīžos labprāt piedalās kādā auto foto orientēšanās braucienā vai erudīcijas spēlē.

Gustavs Dravants – TDA "Kalve" deju ģimenes loceklis un vienkārši labs cilvēks. Spēlējis arī spēlē "Gudrs, vēl gudrāks". Gustavu raksturo teiciens – klusie ūdeņi tie dziļākie. Gustavu visbiežāk var sastapt, cītīgi mācoties, viņš ir izvēlējies veterinārmedicīnu. Brīvajos brīžos Gustavs labprāt rūpējas, kā viņš pats saka, par "savām meitenēm" jeb vecmāmiņas gotiņām.