Daudz laimes, jubilār! Aktrise Aija Dzērve

0.0

Šarmantā aktrise Aija Dzērve šogad svin pusapaļu dzimšanas dienu un ciemojas raidījumā "Daudz laimes, jubilār!".

Aija ir Gulbenes meitene, tur ir arī talantīgās aktrises dzimtas mājas, kas glabā sirsnību un vērtības "ar ābeļdārziem, ķiršiem, ceriņiem un rozēm," kas mums, latviešiem, saistās ne tikai ar dārzu un rūpēm, bet ar dvēseles skaistuma izjūtu.

Aija Dzērve esot cilvēks, kura dzīves izjūta ir ļoti latviska. Viņas meita Estere, kas sejas pantos atspoguļo mammas gleznainās līnijas, apgalvo, ka Aija spēj priecāties par ikdienas lietām, kas citiem paliek gluži nepamanītas: "Mammu var iejūsmot kāds pavisam niecīgs ziediņš, balts putniņš ceļā vai pat grafiti uzraksts uz mājas, ka dzīve ir skaista." Estere atzīst, ka mammas vērīgumu un jūtību pret dzīvi mantojusi arī pati, kas gan reizēm radot arī ievainojamību, taču tajā pat laikā – dzīvi dara daudz košāku un priecīgāku. Tāpat kā spēja novērtēt mākslu, skaistu arhitektūru un mūziku.

Aija ir mācījusies Gulbenes pamatskolā un Valmieras ģimnāzijā. Aktiermeistarību studējusi gan Valmieras drāmas teātra studijā, gan arī Dailes teātra 8. studijā, kuru beigusi 2002. gadā. Strādājusi arī abos teātros: gan Valmierā, gan Rīgā.

Pēc teju 20 gadu darba šķiršanās no Dailes bija diezgan sāpīga, taču dzīve, aizverot durvis, parasti tomēr mēdz atvērt logu, un tā bija arī Aijas gadījumā.

Par sevi Aija Dzērve izteikusies, ka ārēji esot diezgan miermīlīga, gan pie nosacījuma, ka viņu ilgi nekaitinot – tad varot arī sadusmoties tā, ka pārsteidzot pat sevi pašu. Nekad neesot bijusi izteikts kompāniju cilvēks, tomēr smieties patīkot ļoti. Arī raidījumā: gan daudz skaistu izrāžu fragmentu, gan košu aizkadra stāstu, un kā gan bez smiekliem vakara izklaides raidījumā "Daudz laimes, jubilār!".