Zīmju valodā. Daudz laimes, jubilār! Aktrise Inga Misāne-Grasberga

0.0

Šoreiz jubilāra krēslā – Inga Misāne-Grasberga, aktrise, kura pēc astoņpadsmit Nacionālajam teātrim veltītiem gadiem un četrdesmit nospēlētām lomām, iekarotas skatītāju un kritiķu atzinības, negaidīti un drosmīgi pirms diviem gadiem šī teātra skatuvi pameta, lai turpinātu sevis meklējumus un jauna radoša piepildījuma ceļus. Pagājušajā sezonā uzmirdzēja Lauras Grozas iestudējumā "Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos" uz Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra skatuves, bet rudenī ar savu balsi fascinēja gaismu un skaņu uzveduma "Lāčplēsis" apmeklētājus Likteņdārzā. 

Inga ir īsta Latgales meitene – dzimusi 1979. gada 15. maijā Kārsavas novadā triju bērnu ģimenē. Mācījusies Ludzas vidusskolā, mākslas koledžā "Saules skola" Daugavpilī, bet vēlāk iestājusies un 2004. gadā pabeigusi Liepājas teātra aktieru kursu Kultūras akadēmijā. Vēl mācoties akadēmijā, sadarbībā ar režisori Gaļinu Poliščuku top pirmās spilgtās lomas – Džuljeta Liepājas teātra iestudējumā "Romeo un Džuljeta. Mīts" (kas atnes "Spēlmaņu nakts" 2004. gada balvu nominācijā  "Spilgtākā debija"), drīz seko Zanes loma "Pūt, vējiņi!" iestudējumā un Neļa izrādē "Cietsirdīgās spēles" Nacionālajā teātrī – arī šīs lomas iekļūst "Spēlmaņu nakts" nominācijās. Turpmākajos gados Inga paplašina savu ampluā, atklājot raksturotājas talantu un skatuvisko humora izjūtu tik atšķirīgās lomās kā Zāra klasiskajās "Skroderdienās", Sarkangalvīte izrādē "Sarkangalvīte un vilks", Made "Trīnē", Emma Kārkls izrādē "..bagātā kundze.." u.c. 

Inga filmējusies vairākās kino lomās, kā arī seriālos ("Likteņa līdumnieki", "UgunsGrēks", "Saplēstā krūze" u.c.).

Kopš 2006. gada Inga ir precējusies ar kursabiedru Gundaru Grasbergu un ir mamma trim dēliem – Kristianam, Stefanam Kārlim un Viljamam.

Ar jubilāri Ingu Misāni-Grasbergu sarunāsies Andrejs Volmārs.