Aldis Cimermanis: Mērķa sasniegšanu ietekmē ikviens mūsu lēmums

8. novembra raidījuma «Saknes debesīs» videostāstā - būvinženieris, SIA UPPE dibinātājs un vadītājs Aldis Cimermanis par ticību, uzņēmējdarbību un dzīves prioritātēm.

Vai mūsdienu biznesa vidē iespējams gūt peļņu, vienlaikus ievērojot to, uz ko mūs aicina Bībele? Kā kristīgās vērtības var būt pamatā uzņēmējdarbībai un kā tās veiksmīgi īstenot dzīvē? Uzņēmums «UPPE» dibināts 2009. gadā, pašā krīzes vidū, ar mērķi darīt lietas citādāk. Dažiem entuziastiem tas ir izaudzis par plaukstošu un godalgotu uzņēmumu, kurā strādā vairāk kā 30 darbinieku. Mūsu saruna ar uzņēmuma dibinātāju Aldi Cimermani - par darbu, dzīvi un ticību, kas ir tā visa pamatā.

«Manuprāt, vadības dziļākā būtība - tu ar savu darbošanos ļauj apkārtējiem cilvēkiem radīt pievienotu vērtību gan viņu pašu dzīvēs, gan arī radīt produktu. Uzņēmējam, vadītājam ir priekšrocība atrast, kas cilvēkiem ir dots, un likt viņu talantus lietā, lai kopā radītu ko jaunu, tajā pašā laikā ietekmējot apkārtējo pasauli, kurā atrodamies.»

«Šobrīd ģimene man ir vissvarīgākā. Tas nenotika pēkšņi, bet ilgākā laika posmā. Es pieņēmu lēmumu, ka man darbs beigsies pulksten septiņos, lai vai kādi darbi paliek neizdarīti. Tā bija mana prioritāte, ka es nācu mājās un rūpējos par savējiem. Tajā pašā laikā teicu Dievam - tagad es eju mājās, bet Tu parūpējies par biznesu.»

Aldis Cimermanis: «Notiekot lielām traģēdijām, mēs attopamies, ka patiesībā mazās lietas, ko mēs ikdienā darām, veido to lielo ainu. Katrs mazais lēmums, ko pieņemam, veido to lielo kopainu, kur mēs beigās nonākam. Līdzīgi kā braucot ar kuģi – tu tikai mazliet pagriez stūri, kas tajā brīdī šķiet nekas, bet pēc ilgāka laika tu esi nonācis pavisam citā vietā.»