V.I.P. NBS karavīri. Fināls

Pirms 75 gadiem 4. aprīlī tika izveidota Ziemeļatlantijas līguma organizācija, NATO, kuras pilntiesīgi dalībnieki nu jau 20 gadus esam arī mēs. Pie Uģa Joksta noslēdzam "V.I.P." ciklu, kas veltīts šiem notikumiem un kurā piedalās NATO karavīri no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem. Kapteiņi – komandleitnants Andrejs Ziņģis un pulkvežleitnants Edmunds Svenčs.

Komandleitnants Andrejs Ziņģis – komandas kapteinis. Jūras spēku štāba virsnieks, ieguvis maģistra grādu jūras transporta specialitātē. Interesē jaunās tehnoloģijas un zinātniskā fantastika. Savu brīvo laiku pavada ceļā starp Liepāju un Rīgu.

Komandleitnants Artūrs Knoks – kapteiņa dienesta kolēģis, starptautisko militāro mācību dalībnieks. Artūrs ir daugavpilietis, kurš dienesta dēļ kļuvis par liepājnieku. Sporto un savu brīvo laiku pavada ar ģimeni, audzinot divus dēlus.

Virsleitnante Māra Vilnīte – kapteiņa kolēģe Jūras spēku dienestā Liepājā. Māra ir liela literatūras cienītāja – īpaši aizrauj  fantāzijas stila grāmatas, nodarbina dzīvnieku labbūtības problēmas. Patīk aktīvā atpūta kopā ar ģimeni.

Pulkvežleitnats Edmunds Svenčs – komandas kapteinis. Dienestā un ikdienā paļaujas uz savu dzīves moto – "Vēsu prātu, karstu sirdi", tāpēc  tic, ka veselības stūrakmeņi ir kustība un tieksme pēc jaunām zināšanām, kas neļauj iesūnot ne prātam, ne ķermenim. Brīvajā laikā ir dabā kopā ar ģimeni un abiem ģimenes īpašumā esošajiem zirgiem vai arī sargājot labības lauku mednieka tornītī.

Virsseržants Jānis Damškalns – komandas kapteiņa dienesta kolēģis; analītisks domātājs ar spēju racionāli pievērsties problēmām. Precīzs un atbildīgs, ieinteresēts sabiedriskajos procesos, tendēts uz kopēju mērķu formulēšanu un sasniegšanu. Ģimenes cilvēks. Patiesā aizraušanās ir medības, kurās izrāda savu izturību un izpratni par dabas vērtībām.

Vecākais zemessargs Veiko Spolītis – arodkolēģis, zemessargs un pētnieks. Kopā ar ģimeni dzīvo starp Baltijas un Egejas jūrām. Vienīgā saskare ar erudīcijas spēlēm ir prāta spēles ar paziņām un draugiem pirms kovida, taču šādiem izaicinājumiem labprāt ļaujas.