V.I.P. NBS karavīri. Otrais pusfināls

Otrā Lieldienu diena un arī joku diena, taču erudīcijas spēlē "Veiksme. Intuīcija. Prāts." nekādu joku nebūs. Jo ložā  pie Uģa Joksta – militārpersonas, kas sanākušas noskaidrot otro finālistu spēlē starp Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēkiem un Zemessardzes komandu. Kapteiņi – pulkvežleitnants Andžejs Zarakovskis un pulkvežleitnants Edmunds Svenčs. 

Pulkvežleitnants Andžejs Zarakovskis – sociālo zinātņu maģistrs transportā un loģistikā, vecāko virsnieku karjeras kurss ASV. Lielāko sava dienesta laiku pavadījis Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē. Labprāt ceļo, izbauda braukšanu ar motociklu un laika pavadīšanu, sekojot līdzi bērnu aktivitātēm. 

Majore Ieva Jordane-Liflande – mācījusies LU Sociālo zinātņu fakultātes Politikas zinātnes studiju kursā. Pēc LU absolvēšanas iestājusies Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, lai iegūtu Nacionālo bruņoto spēku virsnieka izglītību. Savu militāro dienestu ir pildījusi vairākās Nacionālo bruņoto spēku vienībās, šobrīd dienesta pienākumus pilda Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes štābā. Ievas sirdslieta ir basketbols, kuru spēlē jau apmēram 30 gadus. 

Kapteinis Jēkabs Oļegs Dzērve – dienestā kopš 2017. gada un šobrīd ir vecākais kapelāns Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē. Jēkabam bez maģistra grāda teoloģijā ir absolvēta Engures jūrskola kuģa stūrmaņa specialitātē un sāktas doktorantūras studijas vēstures jomā. Viens no Jēkaba hobijiem ir vēstures avotu apzināšana un saglabāšana; tāpat īpaša interese ir radusies par latviešu strēlniekiem un Neatkarības kara gaitām. Spēka avotu ikdienā rod ticībā.

Pulkvežleitnats Edmunds Svenčs – komandas kapteinis. Nešaubīgi tic, ka veselības stūrakmeņi ir kustība un tieksme pēc jaunām zināšanām: šī kombinācija neļauj iesūnot ne prātam, ne ķermenim. Īpaša vieta brīvajā laikā ir būšanai dabā – vai tā būtu pastaiga ar abiem ģimenes īpašumā esošajiem zirgiem, vai sargājot labības lauku mednieka tornītī, vai vienkārši pastaiga skaistajās Latvijas ārēs. 

Virsseržants Jānis Damškalns – komandas kapteiņa dienesta kolēģis; analītisks domātājs ar spēju racionāli pievērsties problēmām, meklēt un rast efektīvus risinājumus. Piemīt izteikta disciplīnas un organizētības izjūta, precīzs un atbildīgs, ieinteresēts sabiedriskajos procesos, tendēts uz kopēju mērķu formulēšanu un sasniegšanu. Patiesā aizraušanās ir medības, kurās izrāda savu izturību un izpratni par dabas vērtībām.

Vecākais zemessargs Veiko Spolītis – arodkolēģis, zemessargs un pētnieks. Ar ģimeni dzīvo starp Baltijas un Egejas jūrām. Vienīgā saskare ar erudīcijas spēlēm ir prāta spēles ar paziņām un draugiem pirms kovida, labprāt ļaujas šādiem izaicinājumiem.