"VEF Rīga" basketbolisti pieveic "Rīgas Zeļļus" un sasniedz Latvijas-Igaunijas līgas pusfinālu

Latvijas-Igaunijas līgas ceturtdaļfināla sērijas otrā spēle Zeļļi - VEF Daugavas sporta namā izvērtās par brīnišķu izrādi – pēc grūstīšanās pirmās spēles beigās – azarts basketbolistiem pazudis nebija. Cīņa par katru Rīgas centimetru – tā pagāja viss pirmais puslaiks – vadībā teju visu laiku gan bija Zeļļi, jo Toms Skuja visu puslaiku bija absolūti precīzs no visām pozīcijām. Pārsvaru līdz pārtraukumam Zeļļi gan nespēja noturēt un atpūtā ejot VEF +2.

Pēc atpūtas savainojuma dēļ spēli nevarēja turpināt VEF amerikānis Lotijs palielinot VEF lazareti, tas gan netraucēja VEF pēdējā ceturtdaļā savu minimālo pārsvaru palielināt līdz pat desmit punktiem, bet zeļļi nepadevās – pietuvojoties līdz pat trīs punktu atstatumam, bet tomēr jauda spēles beigās VEF bija nopietnāka uzvarot arī sērijas otrajā spēlē ar 94:87.

Intervija - Rodrigo Būmeisters, "VEF Rīga" aizsargs

Intervija - Toms Skuja, "Rīgas Zeļļi" aizsargs

Uzvara VEF ļauj triumfēt visā sērijā un nodrošināt vietu starp četrām labākajām Latvijas - Igaunijas līgas komandām. Pērn VEF tikai finālā piekāpās līgas čempionei Ukrainas Prometej komandai.