Aļona Ostapenko aizvada pēdējo treniņu

0.0
Savu pēdējo treniņu pirms Olimpisko spēļu tenisa turnīra aizvadījusi Aļona Ostapenko. Salīdzinājumā ar iepriekšējām spēlēm sportiste izvēlējusies nepalikt olimpiskajā ciematā, taču tā nav vienīgā izmaiņa salīdzinājumā ar iepriekšējām spēlēm. Ostapenko treniņā pabija arī Lotārs Zariņš.

Stand Up - Lotārs Zariņš, LTV sporta žurnālists

2017. gadā šeit Roland Garros Aļona Ostapenko izcīnīja pirmo Grand Slam titulu savā karjerā. Šodien, olimpisko spēļu atklāšanas dienā treniņš bija paredzēts Korsimen Metjū laukumā, kur rītdien arī notiks pirmā spēle, bet lietus gan lika mainīt apstākļus, un treniņš notika citviet. Iepriekšējās divās olimpiskajās spēlēs Aļona izstājās jau pirmajā kārtā, bet šogad viņa to noteikti negrib pieļaut.

Šobrīd pasaules 11. labākā spēlētaja sieviešu tenisā Ostapenko Tokijā bija Latvijas karognesēja atklāšanas ceremonijā. Šogad to nāksies izlaist, jo jau rīt paredzēta pirmā spēle, līdzīgi kā citi tenisisti arī Ostapenko izvēlējusies dzīvot pie kortiem, nevis olimpiskajā ciematā.

Intervija - Aļona Ostapenko, olimpiete, tenisiste

Olimpiskajam tenisa turnīram profesionālās karjeras laikā vairāk ir prestiža nozīme. To rīko Starptautiskā tenisa federācija, kamēr ikdienā tenisisti piedalās ATP un WTA tūrēs. Ranga punkti četrgades sporta notikumā netiek papildināti - pēdējo reizi uzvarētāji punktus saņēma Londonas olimpiskajās spēlēs 2012. gadā.

Intervija - Aļona Ostapenko, olimpiete, tenisiste

Pirmajā spēlē latvietei pretī stāsies Kolumbijas pirmā rakete Kamila Osorio, abām tā būs pirmā tikšanās savā starpā.

Intervija - Aļona Ostapenko, olimpiete, tenisiste

Nokrišņi rīt var ietekmēt dueļa sākuma laiku. Roland Garros diviem lielākajiem kortiem ir izvelkamais jumts, bet Ostapenko un Osorio savā starpā tiksies bez jumta esošajā Simenas Metjū nosauktajā laukumā. Spēles sākums paredzēts vienos dienā pēc Latvijas laika.

Stand Up - Lotārs Zariņš, Rolands Veikša, Latvijas Televīzija, Parīze