V.I.P. Fināls

Februāra pēdējā pirmdienā Uģis Joksts aicina uz "V.I.P." finālu, kurā tiksies divu Latvijas Televīzijas projektu radošo grupu pārstāvji. Vienā pusē būs "Tas notika šeit" komanda ar kapteini vēsturnieku Gati Krūmiņu un otrā pusē – "Gudrs, vēl gudrāks" komanda ar kapteini – vēstures, kultūras un sociālo zinātņu ekspertu Sandi Mārtiņu Cauni.

Gatis Krūmiņš – komandas kapteinis, Vidzemes Augstskolas vadošais pētnieks, raidījuma "Tas notika šeit" vēsturnieks. Pēdējā laikā atkal ir pievērsies mūzikas rakstīšanai. Arī uz vēsturi vairāk raugās kā uz mākslu, nevis sausu akadēmisku disciplīnu.

Agnese Lūse – pati sev priekšniece un vadošā pētniece, arī raidījuma "Tas notika šeit" pētniece, izbijusi kultūras menedžere un vācu filoloģe, kas pārkvalificējusies par profesionālu dzimtu pētnieci. Patīk izzināt vēsturi caur dzimtu un cilvēku likteņstāstiem.

Kārlis Sils – pētnieks Eiropas Universitātes institūtā un "Tas notika šeit" vēsturnieks, šobrīd raksta disertāciju par Ulmaņa autoritāro režīmu. Vēl bez vēstures Kārli aizrauj mūzika, galda spēles, sports un pārgājieni.

Sandis Mārtiņš Caune – komandas kapteinis, raidījuma "Gudrs, vēl gudrāks" vēstures, kultūras un sociālo zinātņu eksperts. Studē pedagoģiju Latvijas Universitātes Izglītības, zinātņu un psiholoģijas fakultātē un strādā par vēstures skolotāju Ventspils 4. vidusskolā. Interesējas par dažādām sporta norisēm, Eirovīziju, politikas aktualitātēm.

Sintija Rūze – "gudrinieku" fizikas un matemātikas eksperte. Skolotāja Andreja Upīša Skrīveru un Edgara Kauliņa Lielvārdes vidusskolās. Popularizē fiziku un priecājas, ka viņas izveidoto "YouTube" kanālu lieto ne tikai kolēģi, bet tas noder arī skolēniem fizikas uzdevumu risināšanā. Vaļaspriekos ir grāmatu rakstīšana un pasākumi ar ģimeni, kurā aug četras meitas.

Imants Kukuls – strādā Latvijas Universitātē, pēta augsnes, ir "gudrinieku" ģeogrāfijas eksperts. Imants neatsakās no uzaicinājuma uzspēlēt kādu bumbu sportu. Pastāvīgs hobijs ir dejošana vidējās paaudzes deju kolektīvā "Dūka". Vēl ir pieķēris sevi pie pārāk ilgas "Heroes of Might and Magic III" spēlēšanas.