V.I.P. Zemessargi. Fināls

Laiks 2024. gada pirmajam finālam, kurā savu veiksmi, intuīciju un prātu ne tikai dienestā, bet arī erudīcijas laukā pārbauda Zemessardzes Rīgas 1. brigādes karavīri. Finālspēlē pie Uģa Joksta – komandas, kuru kapteiņi ir Ilze Borodkina un Arnis Lasmanis.

Ilze Borodkina – komandas kapteine. Darba dienas vada birojā, ir IT speciāliste. Savējos satiek studenšu korporācijā "Dzintra", Zemessardzē, "Budēļos" un vienkārši draugu sanākšanās. Patīk iet tālu ar lielu somu pa dziļu mežu un palikt tur pa nakti, jo īpaši vienatnē. Dzīvo ar tradicionālo kultūru sirdī. Biedri saka: kā Šveices nazis – vispusīga, daudzšķautņaina un ar viedokli.

Viesturs Liepkalns savu karjeru turpina korporatīvajā vidē, bijis partiju valdes loceklis, arī 13. Saeimas deputāts. Prot pa plauktiņiem salikt vissarežģītākās situācijas, soli pa solim izvest tām cauri ar staltu stāju un neaizmirst, ka labs humors reizēm ir puse no uzvaras. Biedri saka – viņa vadībā var doties jebkurā uzdevumā. Viesturam patīk ceļot un lasīt 20. gadsimta vēstures grāmatas.

Jānis Jaksons – ikdienā lietišķs jurists, kurā slēpjas neticama azarta dzirksts. Pacietīgs, jo apzinās, ka ne viss top/nāk ātri. Katru kolektīvu, kurā ticis uzņemts, uzskata par ģimeni, kurai jāpalīdz, kā var un māk. Iztēle izkopta, strīdoties, spēlējoties, mācoties ar diviem brāļiem un sešām māsām. Galvu izvēdina, skrienot pa takām – Zemessardzes taku skriešanas komanda ir tieši Jāņa iniciatīva.

Arnis Lasmanis – komandas kapteinis ar augstāko pedagoģisko izglītību, klientu apkalpošanas komandas vadītājs ķīmijas nozarē. Izbauda prāta izaicinājumus, iemācoties ko jaunu. Piedalās visur, kur saskata jēgu, tāpēc dienaskārtība veidojas ļoti piesātināta. Mīl ģimeni un darba kolēģus, kuri atbalsta katru no 1000 un 1 Arņa  projektiem. Sapņo par atvaļinājumu uz kuģa siltā jūrā.

Jānis Tomaševskis – pēc izglītības vēsturnieks, strādā Latvijas Kara muzejā. Seko līdzi aktualitātēm sportā, politikā, grāmatniecībā. Brīvajā laikā apmeklē Zemessardzes mācības, ar draugiem uzspēlē basketbolu, aktīvi atpūšas, ceļo kopā ar ģimeni un klausās vecus mūzikas ierakstus.

Mārtiņš Rikards – arhitekts, Studentu bataljona zemessargs. Ar pārliecību, ka veselā miesā vesels gars! Seko Dalailamas atziņai – vismaz reizi gadā doties uz vietu, kur nekad nav bijis. Bijis vairāk nekā 40 valstīs. Spēlē hokeju Entuziastu hokeja līgā, ziemā slēpo gan no kalna, gan pa distanci. Aizrauj kalni, pārgājieni un būšana dabā.