V.I.P. Zemessargi. 2. pusfināls

Kā viens no pirmajiem atjaunotās Latvijas Republikas likumiem 1991. gada 23. augustā tika pieņemts likums "Par Latvijas Republikas Zemessardzi". Zemessardze, kas kopš 2010. gada 1. septembra ir Nacionālo bruņoto spēku sastāvdaļa, iekarojusi arī erudīcijas spēli – šis būs jau otrais pusfināls kopā ar zemessargiem. Šovakar kapteiņi – Aivars Leicāns un Arnis Lasmanis.

Arnis Lasmanis – komandas kapteinis ar augstāko pedagoģisko izglītību. Klientu apkalpošanas komandas vadītājs ķīmijas nozarē. Piedalās visur, kur saskata jēgu, tāpēc dienaskārtība parasti veidojas ļoti piesātināta. Mīl ģimeni un darba kolēģus, kuri sniedz sapratni un atbalstu katram no 1000 un 1 projekta. Vislabprātāk nokļūtu atvaļinājumā uz kuģa kādā ļoti siltā jūrā.

Jānis Tomaševskis – pēc izglītības vēsturnieks, strādā Latvijas Kara muzejā. Seko līdzi aktualitātēm sportā, politikā, grāmatniecībā. Brīvajā laikā apmeklē Zemessardzes mācības, ar draugiem uzspēlē basketbolu, aktīvi atpūšas, ceļo kopā ar ģimeni un klausās vecus mūzikas ierakstus.

Mārtiņš Rikards – arhitekts, savulaik piedalījies LTV raidījumā "Futūršoks". Studentu bataljona zemessargs. Seko Dalailamas atziņai – vismaz reizi gadā doties uz vietu, kur nekad neesi bijis. Ceļošana ir lielākā aizraušanās, bijis vairāk nekā 40 valstīs. Veselā miesā vesels gars, tādēļ Mārtiņš spēlē hokeju Entuziastu hokeja līgā, ziemā slēpo gan no kalna, gan pa distanci.

Aivars Leicāns – komandas kapteinis. Armijā kopš pagājušā gadsimta 90. gadiem. Ģimenē aug divi puikas, no kuriem vecākais jau augumā pārsniedz tēti un jaunākais ir panācis mammu. Patīk kopā ar ģimeni ceļot, iet pārgājienos, slēpot un regulāri sportot. Izbauda būšanu kalnos.

Mareks Matisons – šaurās aprindās plaši pazīstams soctīklotājs, horoloģijas un foto hobiju amatieris. Patīk klasiski Latvijas ēdieni, priecājas ceļot ar ģimeni un lolot nu jau otro meitu. Zemessardzē lepojas būt noderīgs lielajā aizsardzības ķēdītē arī pēc sekmīgi pabeigtā pamatapmācību cikla.

Anda Cine – pēc izglītības ģeoloģe, šobrīd strādā kā militārā pasniedzēja un zemessargiem, karavīriem māca taktisko cietušo aprūpi kaujas laukā. Atlikušo brīvo laiku pavada, dienējot un dejojot tautiskās dejas akadēmisko mūžorganizāciju deju kopā "Marmale". Šobrīd brīvā  laika ir pamaz, bet, ja ir iespēja, iet pārgājienos un lasa grāmatas.