Latvijas - Igaunijas basketbola līgas spēle "Latvijas Universitāte" - "Valmiera GLASS VIA"

Latvijas Universitāte bija vienīgā komanda, kas šosezon vēl nebija guvusi uzvaru, bet Valmierai 3 mačos 2 zaudējumi un viena uzvara. Vidzemes kluba rindās atgriezušies divi ilggadēji līderi – saspēles vadītāji Edmunds Elksnis un Jānis Kaufmanis. Latvijas Universitāti starpsezonā pameta praktiski visi līderi, bet klāt nācis pieredzējušais 31 gadu vecais spēka uzbrucējs Arnolds Helmanis.

Šovakar ļoti līdzvērtīgs basketbols ar daudz kļūdām. Nevienai no komandām neizdevās veikt izrāvienu un attālināties tālāk par 4 punktiem. 2. ceturtdaļas vidū pirmais pagrieziena punkts – LU Helmaņa un Strautiņa pūlēm guva 7 punktus pēc kārtas. Valmiera deficītu spēja dzēst pateicoties vies spēlētāju veikumam. Pēc 1. puslaika priekšā Valmiera 46-44.

Pēc pārtraukuma lielu izrāvienu veica vidzemnieki – divas reizes gūstot sešus punktus pēc kārtas viņi panāca +16. Rezultatīvi bija amerikāņi Naits un Čerijs. Spēles izskaņā valmierieši spēlēja pavirši – studenti viņus sodīja zibenīgi un pietuvojās līdz 1 punkta atstatumam. Pēdējā minūtē pēc precīziem soda metieniem studentiem jau plus trīs. Valmierai izglābties neizdevās Latvijas Universitātei uzvara 87 – 82.

Intervija - Norberts Strautiņš, BK "Latvijas Universitāte" saspēles vadītājs

Studentiem šī bija pirmā uzvara sezonā, bet Valmierai trešais zaudējums.