"Riga FC" izbraukumā UEFA Konferenču līgas spēlē zaudē "Vikingur"

Latvijas Virslīgas līderei "Riga FC" ceļš uz uz otro UEFA Konferenču līgas kvalifikācijas kārtu izvērtās neticami sarežģīts. Uz Islandi "Riga FC" brauca ar Skonto stadionā iekrāto divu vārtu pārsvaru, turklāt pirmā puslaika pirmajās divdesmit minūtēs bija vairākas iespējas nedot pat mazākās cerības Vikingur komandai uz atspēlēšanos divu spēļu summā. Rīdzinieki vārtu gūšanas momentus nerealizēja. Saspringta gaisotne kļuva izskaņā, kad Vikingur izvirzījās vadībā 1:0, lai panāktu pagarinājumu Vikingur vajadzēja gūt vēl vienus vārtus. Par laimi "Riga FC" vārtsargs Nils Puriņš bija uzdevumu augstumos. Rīgai šoreiz zaudējums 0:1 bija uzvaras vērtē, jo divu spēļu summā 2:1 par labu Latvijas Virslīgas līderei un vieta otrajā kvalifikācijas kārtā.

Intervija - Tomislavs Stipičs, "Riga FC" galvenais treneris

"Bija sapringti, jo mums bija, ko zaudēt. Ja tev ir, ko zaudēt, tu mentāli mazliet bremzē sevi, tu neriskē, apstājies. Tu vienkārši samierinies ar to, kas ir. Tas nekad nenāk par labu nevienai komandai. Tev ir jāspēlē priekšā, uzbrukumā, bet to iestāstīt sev tobrīd ir grūti. Par laimi, beigu beigās mēs esam laimīgi."

Nākamnedēļ otrajā kvalifikācijas kārtā spēles visiem Latvijas klubiem. RFS Slokas stadionā Jūrmalā trešdien uzņems Azerbaidžānas Sabah, bet "Riga FC" ceturtdien izbraukumā tiksies ar Ungārijas Keškemeti. Vēl cetutdien Eirokausos debitēs Latvijas kausa turētāja Auda, kas uzņems Slovākijas Spartaku, bet čempionu zarā Valmiera jau otrdien Jāņa Daliņa stadionā spēlēs pret Sanmarīno čempioni Tre Penne.