Latvijas – Igaunijas basketbola līga. "Prometey" – "VEF Rīga"

Latvijas-Igaunijas līgā Ogre viesos ar 71:85 piekāpās Pērnavai, bet VEF Rīga pirmo reizi tikās ar turnīra jaunpienācēju Ukrainas klubu Slobožanskas Prometey un piedzīvoja zaudējumu ar 71:81.

Rīdzinieku pretinieki pirmajās divās spēlēs izcīnīja graujošas uzvaras un uzreiz pieteica sevi kā vienus no turnīra galvenajiem favorītiem. ULEB Eirokausā spēlējošie Prometey basketbolisti arī šīsdienas spēli sāka pārliecinoši, ātri panākot deviņu punktu pārsvaru 15:6, bet pirmo ceturtdaļu noslēdza savā labā ar 21:16. Otrajā ceturtdaļā ritēja līdzīga cīņa, vienubrīd vefieši samazināja rezultāta starpību līdz vienam punktam, tomēr pirmā puslaika beigas mazliet labāk aizvadīja Prometey basketbolisti, kuri līdz pārtraukumam iekrāja 4 punktu pārsvaru 38:34. 

Otrā puslaika sākumā rīdzinieki uz brīdi izvirzījās vadībā ar 42:40, taču pēc tam vairāku minūšu laikā guva tikai četrus punktus un pamatīgu izrāvienu uzsāka Prometey, kas līdz trešās ceturtdaļas beigām ieguva iespaidīgu 18 punktu pārsvaru 64:46. Pēdējā ceturtdaļā Ukrainas klubs saglabāja drošu vadību un vefiešiem tikai pašā mača izskaņā izdevās samazināt rezultāta starpību līdz 10 punktiem. VEF Rīgai likumsakarīgs zaudējums ar 71:81. Uzvarētāju rindās ar 28 punktiem izcēlās Dalenta Stīvenss. Rīdzinieku labā 15 punktus guva Kristers Zoriks, bet 14 punkti Arta Ates kontā.