Daudz laimes, jubilār! Aktrise un producente Anna Putniņa

Ja liktenis janvāra jubilārei Annai Putniņai bija lēmis piedzimt vecāku – aktrises Līgas Liepiņas un dramaturga Paula Putniņa – ģimenē, viņas interese par teātri, skatuvi un arī ekrānu, visticamāk, bija gluži vai neizbēgama.

Viņa ir viena no meitiņām “puķainajās kleitiņās” slavenajā J. Streiča filmā “Limuzīns Jāņu nakts krāsā” – mammas Līgas Liepiņas atveidotās kaimiņu Veronikas un Jāzepa ģimenē.

Sākumā pabeigusi Latvijas Valsts konservatorijas masu svētku režisoru nodaļu, tad Liepājas teātra 4. studiju, bet pēc kāda laika arī Juridisko koledžu, Anna Putniņa uzkrāja to radošo “kapitālu”, ar kuru iespējams būvēt gan aktrises, gan vēlāk teātra producentes karjeru. Kā aktrise, veidojot lomas, strādājusi Liepājas, Nacionālajā un Valmieras drāmas teātros, kā arī netkarīgajos teātros “Mūris”, “Teātris TT” un “Dirty Deal Teatro”. Atveidojusi lomas kinofilmā “Vecās pagastmājas mistērijas”, kā arī videofilmā “Saldā indes garša” un TV seriālā “Vienas vasaras zieds”.

Kopš 2000. gada Anna Putniņa ir arī “Teātra TT” producente un valdes locekle. Pēdējā laikā, neatkarīgi no pandēmijas ienestajām pārmaiņām, viņas interesi saista mobilā teātra koncepts jeb “staigājamās izrādes”, un pirmie trīs reālā vidē piedzīvojamie stāsti jau devušies ceļā pie skatītājiem. Dīkstāves laiku Anna izmantojusi, apgūstot jaunas digitālās prasmes, kā arī lai pabeigtu sabiedrisko attiecību studijas maģistrantūrā.

Anna ir pārliecināta, ka pasaules sakārtošana katram jāsāk ar sevi, savu māju un pagalmu, tad arī lielās lietas sakārtosies krietni labāk.

Pārlūkojot LTV video arhīvu krājumus, sarunu par skatuves un dzīves patiesībām, kā allaž, vadīs Andrejs Volmārs.