Latvijas čempionāts tenisā

Šodien Lielupē beidzās Latvijas pieaugušo čempionāts tenisā. Aizvadīti fināli un arī tur klāt bija mūsu korespondents Andris Auziņš.

Latvijas čempionātā tenisā šoreiz dominēja mūsu jaunā paaudze. Dāmu finālā savas attiecības kārtoja Patrīcija Špaka un Valērija Maija Kargina – abām Latvijas finālā tā bija debija. Pirmajā setā 17 gadīgā liepājniece Špaka izrēķinājās ar trīs gadus jaunāko Karginu – 6:0. Tiesa otrais sets bija ar savu intrigu – Karginai izdevās atspēlēt trīs mačbumbas, lūzuma punkta nākamajā izspēlē, kad zeltenes aizvadīja vairāku minūšu garu izspēli, kur triumfēja Špaka – vēlāk nokārtojot savu pirmo Latvijas čempiontitulu!

Intervija - Patrīcija Špaka, Latvijas čempione tenisā

Vīru finālā pamatīga sensācija – 33 gadus vecais Rihards Emuliņš pirmo setu uzvarēja pārliecinoši 6:1, bet otrajā setā nespēja izservēt maču – dodot pretiniekam 15 gadus vecajam pusaudzim Gustavam Dambiņam otro elpu – Gustavs to izmantoja otro setu uzvarot 7:5, bet čempionu setā 6:0. Lieki piebilst, ka šis ir Dambiņa lielākais panākums pieaugušo konkurencē.