LBL pusfināla spēle "VEF Rīga" - BK "Liepāja"

Pagājušās sezonas Latvijas čempione "VEF Rīga" šodien Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla pirmajā spēlē uzņēma "Liepāju". No "Rimi" Olimpiskā centra ziņo korespondents Matīss Timofejevs.

Pērn pusfinālā pret VEF Liepāja bija vadībā ar 2-1, beigās rīdzinieki spēja sēriju uzvarēt ar 3-2. Regulārajā sezonā abus mačus uzvarēja VEF.

1/4 finālā pret Ogri teicami spēlēja Liepājas aizsargs Kristaps Ķilps.

Bet VEF rindās pēc lauztās rokas sadziedēšanas atgriezās kapteinis Dairis Bertāns un uzreiz devās laukumā starta pieciniekā.

Maču jaudīgi sāka VEF – amerikānim Paipsam ātri 6 punkti un mājiniekiem izrāviens 14-4. Rīdzinieku aizsardzība bija ļoti agresīva, bet Liepāja prata palikt spēlē. Pirmo ceturtdaļu VEF uzvarēja ar 28-19.

Pēc pārtraukuma tālmetienu trāpīja Bertāns, bet palielināt pārsvaru rīdziniekiem neizdevās. Arī šovakar ļoti produktīvs bija Kristaps Ķilps 1. puslaikā viņam 20 gūti punkti. Pēc 20 minūtēm VEF vadībā ar 49 pret 37.

Pēc pārtraukuma uzvaru rīdzinieki cementēja ar necauršaujamu aizsardzību. 3. ceturtdaļā liepājnieki guva vien 4 punktus. VEF uzbrukumā produktīvi bija viesspēlētāji Toro un Vitingtons, kā arī Roberts Blūms. Rīdziniekiem pārliecinoša uzvara pirmajā spēlē ar 77 pret 56.

Intervija - Dairis Bertāns, "VEF Rīga" kapteinis

Sērijā līdz trim uzvarām VEF ir vadībā ar 1-0.