Latvijas - Igaunijas Kausa izcīņa tenisā. 2.diena

Starpvalstu turnīra otro dienu sāka Anastasija Sevastova pret Kaju Kanepi. Abas spēlētājas aizspēlējās līdz pat supertaibreikam, kur atkal priekšrocība Kanepi viņas spēcīgās serves dēļ, Anastasija cīnījās līdz galam atspēlējot četras mačbumbas, taču zaudējums 5:10!

Intervija - Anastasija Sevastova, Latvijas izlases tenisiste

Supertaibreiks arī Kārļa Ozoliņa labākajā spēle. 18 gadus vecais salaspilietis spēja pieveikt neseno TOP100 pasaules tenisistu Jurgenu Zopu supertaibreikā 10:8.

Intervija - Kārlis Ozoliņš, Latvijas izlases tenisists

Dāmu dubultspēlē Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova, devās pēc pirmās uzvaras Tallinā. Dubultspēlē abas komandas apmainījās ar uzvarētiem setiem - visupirms mūsējās 6:4, pēc tam igaunietes 5:7 – supertaibreikā Latvija no 2:8 panāca 7:8, bet līdz uzvarai mazliet pietrūka 10:7 uzvara Igaunijai.

Intervija - Anastasija Sevastova, Latvijas izlases tenisiste

Supertaibreika dienu turpināja Ernests Gulbis. Lai gan Latvijai bija cerības, ka mūsu vīru izlases līderis viegli izrēķināsies ar Vladimiru Ivanovu, kā to vakar paveica Kārlis Ozoliņš, taču realitāte pilnīgi pretēja. Pirmais sets ievilkās līdz taibreikam, ko 8 pret 6 uzvarēja Gulbis. Vien supertaibreikā Gulbis negaidīti sīvā cīņā nolauza Ivanovu triumfējot ar 10 pret 7.

Aļonai Ostapenko bija iespēja uzvaru kopējā ieskaitē nodrošināt Latvijai. Atlika vien uzvarēt igauņu līderi Kantaveitu. Pirmais sets zaudēts ar 2 pret 6. Otrajā viss gāja pēc tāda paša grafika, bet Aļona atguvās, atspēlēja breiku, pate salauza pretinieces servi... Un atkal, šīs dienas klasika – supertaibreiks. Tajā, diemžēl, bet 10 pret 7 panākums Kontaveitai.

Šobrīd komandām miksētā dubultspēle. Tā arī izšķirs uzvarētāju vēsturē pirmajā Latvijas – Igaunijas starpvalstu turnīrā.