Agnese Baumane: Dzīve ir skaista, ja varam būt atklāti

3. aprīļa raidījuma «Saknes debesīs» sižetā - Agnese Baumane un kristiešu draudze «Prieka vēsts», kas patlaban saviem spēkiem veido un iestudē mūziklu.

Draudze «Prieka vēsts» līdzās tradicionālai evaņģēlija sludināšanai dievkalpojumā organizē dažādus pasākumus, cenšoties uzrunāt visdažādākos cilvēkus - to vidū ir mūzika, deja, nodarbības bērniem, senioriem, uzņēmējiem, dažādas nometnes, uzvedumi Lieldienās un Ziemassvētkos... Šobrīd draudze paši saviem spēkiem veido un iestudē mūziklu. Kāpēc draudze, kuras galvenais uzdevums ir sludināt evaņģēliju, iegulda savus resursus muzikālā teātrī?

Agnese Baumane: «Šī izrāde nav tikai kristiešiem vai tikai nekristiešiem. Turklāt mēs kā kristieši atļaujamies iemest akmentiņu arī savā dārziņā. Nevis pateikt kādam, ka viņš dzīvo pareizi vai nepareizi, nevis iedot tādu smaguma sajūtu – re, kur tev ir problēma... Bet sniegt atbildi, paskatoties no malas uz skaisto dzīvi, kas mums dota. Ikvienā no mums ir kas tāds, ko gribam paslēpt. Mēs to noslēpjam un tad gribam būt labāki citu priekšā. Bet tā jau nav skaista dzīve. Tā skaistā dzīve veidojas tur, kur es varu būt pilnīgi atklāts, kad es varu būt brīvs.»

«Mēs nevaram pretendēt uz izcilu teātri, jo mēs neesam ne aktieri, ne režisori, ne producenti īstā šī vārda nozīmē. Bet mēs esam cilvēki, kas izdarīs labāko, ko var izdarīt. Mūsu Dievs ir kārtības, varenības, pilnības Dievs. Un es ticu, ka šī izrāde būs tieši tāda pati – viņa būs, cik vien var būt, kārtīga, izstrādāta, sirdi nesoša, lai otram nodotu to vēsti. Viņa arī būs varena – jo uz skatuves cilvēki atstās savas dzīves, lai kādam pateiktu to, cik ļoti Dievs viņu mīl.»