Karloss Martiness: Katram no mums ir savs stāsts

3. aprīļa raidījuma «Saknes debesīs» sižetā - pasaulē pazīstamais pantomīmas režisors un aktieris Karloss Martiness, kas daudzkārt ar izrādēm viesojies arī Latvijā.

Lai gan visā pasaulē cilvēki smejas un raud vienādi, mēdz teikt, ka latviešiem ir pašvaki ar humora izjūtu. Kļūstot pārāk nopietni, mēs zaudējam spēju veselīgi pasmieties pašiem par sevi. Pasaulē pazīstamais pantomīmas režisors un aktieris Karloss Martiness izkopj žestu valodu, lai sazinātos ar savu publiku jebkurā tautā un kultūrā. Viņš ir pazīstams ne tikai Eiropā, bet arī citviet pasaulē, jo bieži uzstājas teātros, skolās un draudzēs, televīzijā. Latvijā Karloss Martiness regulāri viesojas kopš 2001. gada, lai katrā izrādē iesaistītos dzīvā un sirsnīgā sarunā ar skatītāju, apliecinot dzīvi un arī ticību Dievam. Viņa izrādēs bieži skan arī smiekli.

Karloss Martiness: "Mūsdienās cilvēki īsti nezina, ko nozīmē būt mīmam. Daži cilvēki domā,

ka mīms ir tas pats klauns, citi, ka mīms ir aktieris, kas nerunā. Mans uzdevums ir palīdzēt saprast, ko patiesībā nozīmē būt mīmam. Mīms savā daiļradē lieto klusumu. Bet mērķis vienmēr ir sazināties, pastāstīt stāstu. Ir svarīgi, kādu stāstu es stāstu, bet ir arī svarīgi, kādi ir manu skatītāju stāsti. Katram no mums ir savs stāsts. Kad skatītāji izveido saikni starp savu stāstu un to, ko es stāstu no skatuves, tad sākas mūsu komunikācija. Un tad cilvēki dažreiz smejas. Vai arī raud.

Klusums mēdz būt dažāds. Bet dažāda veida ir arī smiekli."