Zīmju valodā. VIP. Rīgas Doma kora skola. Otrais pusfināls

0.0

Šoreiz redzēsiet, kā ar divdesmit jautājumiem tiek galā Rīgas Doma kora skolas pedagogi ar kapteini Rolandu Meržejevski un audzēkņu vecāki ar kapteini Mārtiņu Eglienu.

Rolands Meržejevskis – komandas kapteinis. Horeogrāfs, pedagogs, dejotājs, projektu vadītājs, mūziklu un dejas mākslas entuziasts ar dzīvespriecīgu un humora pilnu attieksmi pret dzīvi. Rīgas Doma kora skolā kā pedagogs veido jauno mūziklu dziedātāju un aktieru paaudzi. Prasīgs un aizrautīgs pedagogs, kura stundas kavēt nedrīkst! Rolands pa skolu pārvietojas gandrīz dejodams.

Inese Beķere – skolā strādā jau 2x7 gadus, pirmos 7 darbojās kā Rīgas Doma meiteņu kora "Tiara" menedžere, šobrīd iepazīstina jaunos mūziķus ar dzīvās pasaules brīnumiem dabaszinībās, bioloģijā un ģeogrāfijā. Par savu stipro pusi atzīst spēju saglabāt mieru stresa situācijās un sarunāties ar pusaudžiem viņiem saprotamā valodā. Dejo tautas deju kolektīvā "Daugava".

Jūlija Jonāne – muzikoloģe, mākslas zinātņu doktore. Pasniedz ar mūziku saistītās teorētiskās un vēsturiskās disciplīnas. Jūlija sarežģītas lietas spēj pasniegt vienkārši un aizrautīgi, ir iejūtīga un draudzīga. Paralēli darbam skolā Jūlija uzstājas starptautiskajās zinātniskajās konferencēs un meistarklasēs, publicējas, dzied sieviešu korī "Dzintars", ir katoļu baznīcas ērģelniece. Patīk labas grāmatas un ceļošana.

Mārtiņš Egliens – komandas kapteinis. Šobrīd dzīvē un mākslā iesācis jaunu posmu – ir producents un komponists. Vairāk nekā 20 gadus bijis Nacionālā teātra aktieris. Šobrīd gatavo dzejas izrādi ar Jāņa Petera dzeju un jaunradītām 14 dziesmām. Meita , protams, mācās Rīgas Doma kora skolas 3. klasē. 

Anna Putniņa – aktrise, producente, projektu vadītāja, laba mamma, kas ieklausās dēlos un  vienmēr  ir nožēlojusi, ka nav ieguvusi muzikālo izglītību. Apskauž savus dēlus par iespēju mācīties Rīgas Doma kora skolā. Nekad nav bijis pat vismazākās ambīcijas piedalīties jebkādā erudīcijas spēlē, bet nekad nesaki nekad!

Dāvids Ernštreits – žurnālists, raidījumu vadītājs un režisors, strādā Latvijas Televīzijā, ir divu Rīgas Doma kora skolas audzēkņu tēvs, pats absolvējis bērnu mūzikas skolas pūšamo instrumentu klasi. Vairums Dāvida sižetu ir tapuši metra attālumā no klavierēm, kuras pats nespēlē, bet instruments skan, pateicoties skolas audzēkņiem. Varbūt tāpēc Dāvida sižetos jaušams muzikāls ritms?