Latvijas sieviešu hokeja izlase uzsāk gatavošanos pasaules čempionātam Rīgā

Gatavošanos pasaules hokeja čempionātam I divīzijas B grupā šodien uzsāka Latvijas sieviešu izlase. Turnīrs Rīgā sāksies tieši pēc nedēļas. Pirmajā Latvijas izlases treniņā pabija arī Lotārs Zariņš.

Fiziskos treniņus dāmu izlase uzsāka jau nedēļas vidū, bet uz ledus kopīgi sanāca tikai šodien. Galvenā trenera soma Hannu Saintulas vadībā Latvija piedalīsies trešajā spēcīgākajā pasaules čempionātā, pēc pērnajā gadā izcīnīta panākuma līmeņa zemākā turnīrā.

Intervija - Hannu Saintula, Latvijas sieviešu hokeja izlases galvenais treneris

"Mēs neesam favorīti, mēs esam sīksti pretinieki. Es domāju, ka tas ir labi parādīt citādāku veidu, kā mēs spēlējam hokeju. Mēs cenšamies kontrolēt ripu, mēs meklējam latviešu piegājienu hokejam. Es ceru līdzjutējiem un visiem Latvijas faniem parādīt, ka mēs spēlējam labu hokeju."

Latvijas izlases sastāvā piedalīsies arī sešas ārzemēs spēlējošas hokejistes, to skaitā ASV Universitāšu līgu pārstāvošā Linda Rulle. Pirmo sezonu uzbrucēja aizvada Ročesteras Tehnoloģiju Institūtā. 

Intervija - Linda Rulle, Latvijas sieviešu hokeja izlases uzbrucēja

Bez Latvijas turnīrā piedalīsies arī Itālija, Lielbritānija, Polija, Slovākija un Slovēnija. Pasaules čempionāts Volvo ledus hallē norisināsies no 31. marta līdz 6. aprīlim.