Latvijas hokeja Virslīgas spēlē "Mogo" otro reizi pēc kārtas pieveic līderi "Zemgali"

Šodien Latvijas hokeja līgā norisinājās trīs spēles. "Kurbads" uzņēma ''Rīga'', ''Prizma'' cīnījās izbraukumā pret Tallinas ''Panter'', bet dienas centrālajā mačā ''Zemgale''/LBTU uzņēma tuvāko sekotāju turnīra tabulā ''Mogo''/LSPA. No Jelgavas ledus halles ziņo sporta korespondents Andris Auziņš.

Virslīgas līderu HK "Zemgale/LBTU" - HK "Mogo/LSPA" ceturtā savstarpējā spēle, kā allaž saspringta. Pirms 11 dienām sezonā pirmo reizi Mogo jau bija uzvarējusi Latvijas čempioni Zemgali, arī šodien cīņa ļoti līdzīga.

Zemgalei vairāk iespēju, jo viņi biežāk spēlēja ar ripu, bet Mogo prettriecieni reizumis bija vēl bīstamāki. Iesoļojot pēdējā trešdaļā neizšķirts 1:1. Mājnieki ļoti gribēja revanšēties par pēdējo zaudējumu un vairākkārt bija ļoti tuvu spēles otrajiem vārtiem, bet Henrijam Ančam talkā nāca pat vārtu stabs. Spēles galvenais notikums piecas minūtes pirms pamatlaika beigām – Mārtiņš Porejs nopelnīja 5 minūšu noraidījumu, Mogo vairākumu spēlēja ilgi un pacietīgi, bet gūt vārtus neizdevās, brīdī, kad jau Zemgale spēlēja pilnā sastāvā pie atlēkušās ripas tika Lauris Bajaruns gūstot otros vārtus un sagādājot Zemgalei otro zaudējumu pēc kārtas savstarpējās spēlēs.

Intervija - Lauris Bajaruns, HK "Mogo" uzbrucējs

Uzvara Mogo gan šoreiz dod tikai psiholoģisko pārliecību cīņā par čempiontitulu, jo arī pēc šī zaudējuma Zemgale saglabā līderpozīciju, vicelīderei Mogo ir par septiņiem punktiem mazāk.