LFF turpina meklēt jaunu Latvijas futbola izlases galveno treneri

Latvijas futbola federācijas valde brīdī, kad pārtrauca sadarbību ar bijušo valstsvienības treneri Daini Kazakeviču, jaunā trenera izvēlei deleģēja Vadimu Ļašenko. LFF prezidents ticies ar desmit kandidātiem, sarunas turpinās ar četriem speciālistiem.

Intervija - Vadims Ļašenko, LFF prezidents

Nākamais izlases treneris būs vislabāk apmaksātais valstsvienības vēsturē. Starp kandidātiem ir bijušais RFS treneris lietuvietis Valds Dambrausks, kurš pēc RFS trenēšanas ir strādājis ar vairākiem ārvalstu klubiem, Dambrauska priekšrocība – Latvijas futbola pārzināšana.

Intervija - Vadims Ļašenko, LFF prezidents

Redzeslokā ir ilggadējais Itālijas jauniešu izlašu treneris itālietis Paolo Nikoloto. Pieredzējis speciālists, kurš runā tikai itāliski, tātad liela atbildība angliski runājošajiem asistentiem. Turklāt ārpus Itālijas šis treneris nekad nav strādājis.

Tāpat uzrunāts ir bijušais Vladislava Gutkovska pārstāvētās Polijas čempiones Čenhostovas Rakow treneris Mareks Papšuns. Viņu 2022. gadā atzina par Polijas labāko treneri, bet pēc titula izcīnīšanas 49 gadus vecais polis jau septiņus mēnešus atpūšas no futbola. Turklāt par viņu interesējas arī Azerbaidžānā, kas noteikti var piedāvāt vairāk naudas.

Intervija - Vadims Ļašenko, LFF prezidents

Jaunā trenera vārdu uzzināsim 5. februārī pēc LFF valdes sēds. Lai nolīgtais speciālists jau trīs dienas vēlāk varētu doties uz UEFA Nāciju C līgas grupu izlozi.