Latvijas U-20 hokeja izlase sākusi gatavoties pasaules čempionātam elites grupā

Latvijas U-20 hokeja izlase sākusi gatavoties pasaules čempionātam elites grupā, kas īsi pirms gadu mijas sāksies Zviedrijā. Par mūsējo gatavošanos un mērķiem turnīrā stāsta korespondents Andris Auziņš.

Pasaules junioru čempionātam Elites divīzījā Latvija mūsmājās gatavosies vien nedēļu – jau piektdien treneru komandai jāpaziņo galīgais sastāvs. Par vietu sastāvā cīnās 35 hokejisti. Trīs potenciālie līderi no Ziemeļamerikas junioru līgām – Vilmanis, Feņenko un Bulāns vēl ceļo pāri okeānam, bet jau no pirmās dienas kopā ar U-20 valstsvienību ir Dans Ločmelis – hokejists, kurš šogad ar nacionālo valstsvienību izcīnīja bronzas godalgas Pasaules čempionātā

Intervija - Dans Ločmelis, Latvijas U-20 hokeja valstsvienības uzbrucējs

Plašā kandidātu loka dēļ treniņi šodien notika pat trīs grupās – kamēr vieni uz ledus, nākamie fiziskās sagatavotības nodarbības. Trešdien junioriem paredzēta savstarpēja pārbaudes spēle. 

Intervija - Dans Ločmelis, Latvijas U-20 hokeja valstsvienības uzbrucējs

Uz pasaules čempionāta norises vietu U-20 valstsvienība dosies piektdien pēc sastāva paziņošanas. Jau Zviedrijā Latvijai pārbaudes spēles pret Čehijas un Norvēģijas vienaudžiem.