Pasaules kausa biatlonā sprints sievietēm

Esterzundā turpinās pasaules kauss biatlonā, šodien sprints sievietēm. No Latvijas visaugstāk Sanita Buliņa 33.vietā, bet Baiba Bendika 36.vietā. Uzvarēja francūziete Lū Žanmono. Latviju pārstāvēja trīs sportistes – Baiba Bendika Sanita Buliņa un Anija Sabule. Kopā šodien startēja 99 sportistes. Baibai Bendikai pirmajā šautuvē guļus nekļūdīga šaušana, otrajā viens soda aplis un viņa 36.vietā. Sanitai Buliņai divas kļūdas šaušanā guļus, bet pēc tam nekļūdīga otrajā šautuvē ātrs solis un Sanita finišā par divām sekundēm pat priekšā Bendikai, viņai 33.vieta. Sabulei ar vienu kļūdu otrajā šaušanā 90. vieta - palēna slēpošanā.

Par uzvarētāju kļuva francūziete Lū Žanmono, kas šāva bez kļūdām un ātri slēpoja. Viņai šis ir pirmais tik lielais panākums. Vēl uz pjedestāla norvēģietes Knotena un Arnekleiva, jo katrai viens soda aplis.

Esterzudnā ir arī mūsu korespondents Raimonds Gekišs. Viņš uzklausīja arī mūsu biatlonistes un sniedz plašāku ieskaitu par notikušo.


Sprinta sacensībās kā pirmā no latvietēm devās Baiba Bendika. Ar nelielu aizķeršanos pirmajā šautuvē – Baiba nogāza visus mērķus. Stāvus šaušanā viens soda aplis un augstā 36. vieta. Pēc sacensībām Baiba atzina, viņa nepiedalīsies iedzīšanā un pasaules kausa sezonu turpinās pēc jaunā gada. 

Intervija - Baiba Bendika, Biatloniste

Tuvu karjeras labākajam rezultātam nostartēja Sanita Buliņa, kura distancē devās ar 62. numuru, bet ar ātru slēpojumu – neskatoties uz diviem soda apļiem finišēja 33. vietā un kvalificējās iedzīšanas sacensībām.

Intervija - Sanita Buliņa, Biatloniste

Savukārt Annija Sabule ar vienu soda apli bija 90. vietā.

Svētdienas iedzīšanas sacensības – pasaules kausa līmenī - Sanitai Buliņai būs tikai trešās viņas karjerā.

Intervija - Ilmārs Bricis , Latvijas biatlona izlases treneris 

Pasaules kauss turpināsies rītdien ar vīru sprintu. Raimonds Gekišs un Raivo Freimanis no Estešundas, Zviedrijā.