Latvija basketbola izlase uzzina savus pretiniekus OS kvalifikācijas turnīrā

Vakar Latvija uzzināja pretinieces FIBA olimpiskajā kvalifikācijā uz Parīzes spēlēm. Apakšgrupā Rīgā pret Gruziju un Filipīnām, pie mums spēlēs arī tādas spēcīgas komanda kā Brazīlija un Melnkalne, kas otrajā apakšgrupa. Mūsu delegācija šodien atgriezās no izlozes Šveicē, ar Kasparu Ciprusu tikās Andris Auziņš.

Olimpiskā kvalifikācija Arēnā Rīga sāksies jau otrajā jūlijā, lai Latvija iekļūtu Parīzes Olimpiskajā turnīrā – jāuzvar viss sešu komandu turnīrs, četras spēles sešās dienās.

Intervija - Kaspars Cipruss, LBS ģenerālsekretārs

Intervija - Luka Banki, Latvijas basketbola valstsvienības galvenais treneris

"Treniņus vienkopus nepilnā sastāvā sāksim aptuveni mēnesi pirms kvalifikācijas turnīra sākuma, bet visus basketbolistus treniņos gaidu sākot no 18. jūnija."

No sportiskās puses izloze Latvijai ir ļoti veiksmīga, taču atpelnīt Latvijas ieguldītos teju piecus miljonus eiro no ārvalstu basketbola līdzjutējiem būs grūti. Iepriekš lēstie 10 tūkstoši atbalstītāju no tālajām zemēm visticamāk nesagaidīsim.

Intervija - Kaspars Cipruss, LBS ģenerālsekretārs

Basketbola savienības vadība sola, ka neitrālās spēles apmeklēt būs iespēja sporta skolu jauniešiem. Bet Latvijas spēļu biļešu tirdzniecībā priekšroka būs patstāvīgajiem līdzjutējiem, kuri iesaistījušies sestā spēlētāja projektā, hokeja ceļu ar biļešu izlozi LBS nevēlas iet!