V.I.P. "Splendid Palace" pret kino skatītājiem

Erudīcijas spēli Uģis Joksts sāks ar jautājumu: "Vai zināt, kas notika Rīgā 1923. gada 30. decembrī, gandrīz pirms 100 gadiem?" Šajā dienā tika atklāts greznākais kinoteātris Baltijā – "Splendid Palace". Erudīcijas spēle "V.I.P." iesaistīsies simtgades svinībās, aicinot uz spēli kinoteātra "Splendid Palace" komandu ar kapteini Dairu Āboliņu un viņu uzticamos skatītājus ar kapteini Robertu Beķeri. 

Daira Āboliņa – komandas kapteine, kinoteātra "Splendid Palace" mākslinieciskā vadītāja, kuratore, kinokritiķe, kura kino skatīšanos uztver kā ļoti azartisku procesu. Tic, ka Latvijas kino ieņems savu pelnīto vietu pasaules kino vēstures grāmatās un saņems arī savu "Oskaru" vai "Zelta palmas" zaru. Patīk pavasara ziedēšana vecāku stādītajā dārzā, un neviens no viņas draugiem nav bijis pasargāts no ekoloģiskās ābolu sulas degustēšanas. 

Ieva Sīpola – kinoteātra "Splendid Palace" vadītāja un kinoteātra veiksmes atslēga, kura nereti izvēlas palikt aiz kadra. Balansē uz administratīva vienriteņa, žonglējot ar divām lodēm – kino un kinoteātra telpu iznomāšana… Kino ir viņas darbs, bet filmu nosaukumus un režisorus gan mēdz aizmirst, tādēļ bieži izdomā savus. Cilvēkos novērtē humoru, darba sparu, trakas idejas un pozitīvismu. 

Baiba Beatrise Sleže – SIA "Rīgas nami" valdes priekšsēdētāja, vada uzņēmumu, kas ir kā daudzgalvains pūķis. Lai skats būtu skaidrs un idejas asas, no darba brīvajā laikā dodas dabā, spēlē tenisu, ziemā brauc ar sniega dēli un draugiem gatavo gardēžu cienīgas maltītes. Mīļākās filmas zina no galvas. Baibas moto ir: dzīvot ar prieku! 

Roberts Beķeris – komandas kapteinis, kino students Lielbritānijā; mūzikas, literatūras un vizuālo mākslu entuziasts. Brīvajā laikā sporto, muzicē, ilustrē kādu grāmatu un aiziet uz kādu izrādi. 

Amanda Grīnberga – Latvijas Kultūras akadēmijas Nacionālās filmu skolas 3. kursa studente kino režijas specializācijā. Topošā kino režisore, LTV grima māksliniece. Cenšas runāt tikai gadījumos, ja teiktais jēgpilni iespaido dramaturģisko attīstību. Pilna laika kino studente, ar paralēlu interesi par mūziku, teātri un mākslu kopumā. 

Rūdolfs Deinats – LKA Nacionālās filmu skolas filmu režijas absolvents. Kaislīgs filmu mīļotājs, kurš savus viedokļus pauž paša veidotajā kino podkāstā "Bezfilma", kā arī atlasa īsfilmas projektā "Baltic Shorts". Mēdz fotografēt un gribētu to darīt daudz biežāk. Nespēj atmest futbola spēļu skatīšanās ieradumu. Izbauda arī piecstundīgus "Tour de France" maratonus, kurus pats pielīdzina gausajam kino.