Daugavas stadionā vērienīgi remontdarbi

Daugavas stadionā jau kopš vasaras beigām norisinās aktīvi celtniecības darbi. Papildu vieglatlētikas manēžai darbi rit pie futbola laukuma seguma maiņas, arī vecais skrejceļš jau ir pagātnē. Par darbiem būvlaukumā ziņo Lotārs Zariņš.

Kamēr sportiskās aktivitātes āra sezonā ir piebremzētas, pilnā jaudā Daugavas stadionā strādā celtnieki, kas sagatavo augsni jaunajam futbola laukumam un vieglatlētikas skrejceļam.

Intervija - Daniēls Nātriņš, SIA "Latvijas Nacionālā sporta centra" valdes priekšsēdētājs

"Plānots noslēgt nākamā gada maijā, ja runājam par centrālo laukumu, liela daļa no zemes darbiem, lai sagatavotu zālāju, vieglatlētikas ceļa uzklāšanai, lai nākamā gada sākumā uzklātu."

Vieglatlētikas segums būs līdzīgs Jāņa Daliņa stadionā ieklātajam Valmierā, līdz ar to Daugavas stadionā varēs uzņemt augstākā līmeņa sacensības. Līdzīgi ar futbola spēlēm, ne tikai zāliens, bet uzlabojumi tribīnēs arī dos iespēju aizvadīt augstākās raudzes mačus.

Intervija - Daniēls Nātriņš, SIA "Latvijas Nacionālā sporta centra" valdes priekšsēdētājs

"Segumam jābūt augstākās kvalitātes, jo mūsu mērķis ir iegūt ceturto kategoriju jeb augstāko stadiona UEFA kategoriju kāda ir, līdz ar to kvalitātei ir jābūt labai, paredzets integrēt apsildes sistēmu, kas spēles ļaus aizvadīt ziemā."

Savukārt līdz gada beigām jānoslēdz vieglatlētikas manēžas būvniecība, šobrīd viss ritot pēc plāna un janvārī plānojas atklāšana.