V.I.P. Fināls

Uģis Joksts noslēgs Latvijas valsts 105. dzimšanas dienas svinību brīvdienas ar spēli, kas ļaus pieslēgties jaunam cēlienam savā, savas ģimenes un valsts dzīvē, būt apveltītam ar intuīciju un prātu. Erudīcijas spēles "Veiksme. Intuīcija. Prāts" ložā – komandas, kuru kapteiņi Edgars Kūms un Pauls Mežancis strādā finanšu sfērā.

 Edgars Kūms – komandas kapteinis, fizikas bakalaurs dabaszinātnēs, strādā banku sfērā. Seko līdzi Latvijas sportistu veiksmēm un neveiksmēm. Patīk asināt prātu erudīcijas spēlēs – tajās var noķert ne mazāku azartu kā sporta spēlēs. Iesaka visiem piedalīties Pasaules Erudīcijas čempionātā – tas iedod labu perspektīvu, cik daudz vēl ir vietas izaugsmei. Patīk apmeklēt kino. Zina no galvas dzejoli "Tālavas taurētājs". 

Vita Jevdokimova – kapteiņa draudzene. Zobārste, uztura speciāliste. Nepatīk ziema un drēgns, lietains laiks – uzskata, ka ir piedzimusi nepareizajā klimata zonā, bet tomēr Latvijas daba ir neatkārtojama un skaista. Joprojām dzīves hobijs un vājība ir mūzika, un lielu prieku sagādā koncertu apmeklēšana. Ja ceļot, tad vienmēr iepazīt arī konkrētās vietas virtuvi/kulināriju! 

Kristaps Opincāns – Vitas un Edgara erudīcijas komandas palīgstrādnieks. Hronisks haltūrists un alternatīvo faktu entuziasts. Dzīvo pēc amerikāņu komiķa Stīvena Raita vārdiem: "Ir smalka līnija starp makšķerēšanu un vienkāršu stāvēšanu upes krastā kā muļķim." Lepojas, ka ļoti labi sadzīvo ar vilciena konduktoriem. 

Pauls Mežancis – komandas kapteinis. Strādā banku sektorā. Kopā ar Viktoriju audzina divus dēlus. Brīvajā laikā regulāri dodas izbraucienos, patīk iepazīt citas valstis ceļojot. Pret jebkuras situācijas vai problēmas risināšanu attiecas ļoti nopietni, izpētot risināmo jautājumu no dažādām pusēm. Nav mīļākā ēdiena, krāsas vai mūzikas, jo kamdēļ gan palikt pie kaut kā viena, ja ir iespēja baudīt visu? 

Viktorija Mežance – kapteiņa dzīvesbiedre. Ir doktora grāds tiesību zinātnēs. Vairāk nekā 10 gadus strādā tieslietu nozarē – bijusi gan tiesas tulks, gan tiesneša palīgs, bet šobrīd strādā ar tieslietu sektora informācijas sistēmām, to pilnveidi un attīstīšanu. Labprāt brīvdienas pavada ārpus mājas, jo uzskata, ka vides maiņa ir atslēga uz kvalitatīvu atpūtu. 

Gunārs Svenčs – kapteiņa draugs, strādā par analītiķi. Brīvajā laikā patīk gan aktivitātes svaigā gaisā, gan atpūta mājās – skatīties kino, lasīt grāmatas, spēlēt prāta spēles un video spēles. Ikdienā seko līdzi NBA un Latvijas futbola virslīgai. Nāk no skolotāju ģimenes, tāpēc ir iedzimtas prasmes vadīt dažādus kursus un pamācīt.