V.I.P. Otrais pusfināls

Šajā pusfinālā ir gaidāms interesants duelis – pie erudīcijas spēles "Veiksme. Intuīcija. Prāts" vadītāja Uģa Joksta būs komandas, kas ar viena gada starpību rudeņos bijušas uz finālspēles starta līnijas, bet palikušas bez naudas balvas. Nu atkal klāt rudens, bet šoreiz tikai viena komanda tiks finālā. Kapteiņi – Artūrs Jablonskis un Edgars Kūms. 

Artūrs Jablonskis – komandas kapteinis. Darbojas dabīgās kosmētikas ražošanas uzņēmumā, ražošanas departamentā. Par savām mājām sauc jauko Āgenskalnu. Artūrs ar ģimeni ne tikai iepazina Indonēziju, bet arī kvēli atbalstīja Latvijas basketbola izlasi Pasaules čempionātā Džakartā. Vasaras periodā dodas īsākā vai garākā izbraucienā ar velosipēdu, bet ziemā ar sniega dēli iekaro Latvijas vai ārzemju kalnu slēpošanas trases. 

Varis Putniņš – ikdienā strādā Rīgas valstspilsētas pašvaldībā, darbojoties ar dažādiem projektiem. No darba brīvajā laikā patīk doties garos pārgājienos. Savu brīvo laiku Varis pavada Dramaturgu teātrī, kur pilnveido savas aktiermākslas prasmes. Kolēģi par Vari saka, ka viņš vienmēr cenšas izzināt detaļas un ir atvērts jauniem izaicinājumiem; ir atsaucīgs cilvēks, kurš tiek galā ar visu. 

Jānis Birznieks-Bute – pēc profesijas tulks, bet ikdienā strādā pie mārketinga satura radīšanas. Jāņa mīļākie hobiji ir skriešana un došanās pārgājienos – šogad noskrējis savu pirmo maratonu, kā arī ar sievu pievārējis maršrutu apkārt Monblāna kalnu masīvam. Ar nepacietību gaida ziemu, lai noraustu putekļus no sniega dēļa un distanču slēpēm. 

Edgars Kūms – komandas kapteinis, fizikas bakalaurs dabaszinātnēs, strādā banku sfērā. Seko līdzi Latvijas sportistu veiksmēm un neveiksmēm. Patīk asināt prātu erudīcijas spēlēs – tajās var noķert ne mazāku azartu kā sporta spēlēs. Iesaka visiem piedalīties Pasaules Erudīcijas čempionātā – tas iedod labu perspektīvu, cik daudz vēl ir vietas izaugsmei. Patīk apmeklēt kino. Zina no galvas dzejoli "Tālavas taurētājs". 

Vita Jevdokimova – kapteiņa draudzene. Zobārste, uztura speciāliste. Nepatīk ziema un drēgns, lietains laiks – uzskata, ka ir piedzimusi nepareizajā klimata zonā, bet tomēr Latvijas daba ir neatkārtojama un skaista. Joprojām dzīves hobijs un vājība ir mūzika, un lielu prieku sagādā koncertu apmeklēšana. Ja ceļot, tad vienmēr iepazīt arī konkrētās vietas virtuvi/kulināriju! 

Kristaps Opincāns – Vitas un Edgara erudīcijas komandas palīgstrādnieks. Hronisks haltūrists un alternatīvo faktu entuziasts. Dzīvo pēc amerikāņu komiķa Stīvena Raita vārdiem: "Ir smalka līnija starp makšķerēšanu un vienkāršu stāvēšanu upes krastā kā muļķim." Lepojas, ka ļoti labi sadzīvo ar vilciena konduktoriem.