Latvijas motobraucēju izlase aizvadījusi sacensības Nāciju kausā Francijā

Stand Up - Dāvids Ernštreits, LTV sporta korespondents

Nāciju motokross ir milzīgi motosporta svētki. Īsts festivāls līdzjutējiem. Protams, vairākas nācijas nagiem un zobiem cīnās par uzvaru kopvērtējumā, bet Latvijas izlase šodien varēja izbaudīt to, ka bija iespēja startēt A finālā starp 20 labākajām motokrosa valstīm.

Nāciju motokrosa finālsacensībās tiek aizvadīti 3 braucieni, katram braucējam veicot divus no tiem.

Uzreiz jāteic, ka šoreiz veiksme latviešiem Francijā nepalīdzēja. Pauls Jonass pirmajā braucienā finišēja vienubrīd turējās 7. vietā, tomēr līdz finišam atkrita līdz 13. pozīcijai. Savukārt otrā brauciena sākumā viņš izbrauca no trases un pakaļdzīšanos sāka no pašām beigām. Vājākos braucējus izdevās panākt salīdzinoši ātri, tomēr spēcīgākie jau bija gabalā un finišā Jonasam 17. vieta.

Intervija - Pauls Jonass, Latvijas izlases motobraucējs

15 gadīgais Jānis Reišulis pirmā brauciena sākumā krita, dzinās pakaļ un atkal krita, līdz bija spiests izstāties, jo motocikls vairs nebija drošs braukšanai. Arī otrajā braucienā viņš piedzīvoja kritienu un finišā bija divdesmit astotais.

Intervija - Jānis Reišulis, Latvijas izlases motobraucējs

Kārlis Reišulis pirmajā braucienā finišēja tūlīt aiz jaunākā brāļa 29. vietā, bet otrajā bija ievērojami ātrāks un izcīnīja 21. vietu lielās open klases ieskaitē braucot ar 250 kubikcentimetru moci.

Intervija - Kārlis Reišulis, Latvijas izlases motobraucējs

Par Nāciju kausa ieguvējiem pārliecinoši kļuva mājinieki francūži, sudrabs Austrālijai, bet bronza Itālijas izlasei. Savukārt Latvijas jaunajai komandai 12. vieta 37 valstu konkurencē un neatsverama pieredze nākotnei.