Pasaules čempionāts skriešanā Rīgā

Pirmajā pasaules čempionātā skriešanā Rīgā sacensībās piedalījās vairāk nekā 10 tūkstoši skrējēju, lielākā daļa no tiem bija skriešanas entuziasti no vairāk nekā simts pasaules valstīm. Viņi varēja skriet tās pašas distances, ko skrēja arī pasaules elites atlēti. Trīs distancēs jūdzē, piecos kilometros un pusmaratonā dominēja Āfrikas skrējēji. Prestižākajā pusmaratona distancē vīriem viss pjedestāls Kenijas skrējējiem par pasaules čempionu kļuva Sabastjans Savē finišējot pēc 59 minūtēm un 10 sekundēm. Ātrāk par stundu 21 kilometru veica pirmie seši skrējēji. Latvijas rekordists Dmitrijs Serjogins nespēja veikt distanci un no sacensībām izstājās, bet Jānis Višķers ar sezonas labāko rezultātu bija 71. - 1 stunda 6minūtes un viena sekunde.

Intervija - Jānis Višķers, Latvijas garo distanču skrējējs

Arī dāmām viss pjedestāls Kenijas karoga krāsās – uzvara Olimpiskajai čempionei maratonā Peresai Jepčirčirai – viena stunda septiņas minūtes un 25 sekundes. Finišu sasniedza visas četras Latvijas skrējējas, labākais rezultāts Jeļenai ĀBelei – stunda 18 minūtes un 13 sekundes, kas finišā deva 57. vietu.

Intervija - Jeļena Ābele, Latvijas garo distanču skrējēja

5 kilometru skrējienā jauns Latvijas rekords Uģim Jocim – 14 minūtes 14 sekundes par sešām sekundēm labojot Dmitrija Serjogina pērn sasniegto. Finišā tas Jocim deva 37. vietu. Uzvara etiopietim Hagosam Gebrihevetam, kurš Joci apsteidza par minūti un piecpadsmit sekundēm.

Intervija - Uģis Jocis, Latvijas rekordists 5km šosejas skrējienā

Pasaules rekordus Rīgā sasniedza jūdzes skrējēji - pārsteidzoša uzvara Diribei Veltedži, etiopiete apsteidza galveno favorīti olimpisko un pasaules čempioni 1500m distancē Feitu Kipjegonu, kura šoreiz tikai trešajā vieta. Personiskais rekords 15 gadus vecajai Sibillai Vanadziņai – piecas minūtes 18,25 sekundes un 28. vieta. Vīru konkurencē Ņikita Bogdanovs 30. bet Jānis Razgalis 32. vietā.