V.I.P. Taku skrējēji

Uģa Joksta "V.I.P." vadīšanas pieredze ļauj secināt, ka studijā dalībnieku pulsu un temperatūru diktē lielumi: veiksme, intuīcija un prāts. Līdzīgi tas notiek arī skriešanas trasēs, kurās regulāri ir šīs spēles dalībnieki – taku skrējēji. 

Taku skrējēju otrajā pusfinālā – Lindas Loces un Andra Ronimoisa komandas. 

Linda Loce – komandas kapteine, aikido trenere, paukošanas trenere. Kopš 2023. gada – jauniešu personības izaugsmes trenere, lektore. Vairākkārtēja Latvijas, Eiropas un pasaules čempione japāņu paukošanā. Spočan, iegūta melnā josta arī aikido. Ar takām aizrāvusies, pateicoties Stirnu buka taku skriešanas seriālam kopš 2016. gada sezonas. 

Andrejs Dmitrijevs – Stirnu buka taku skriešanas seriāla kolēģis. Vairākkārtējs Latvijas čempions triatlonā. Brīvajā laikā dod priekšroku skriešanai. Skrien vai brauc ar velosipēdu uz darbu. Jau 20 gadus strādā Latvijas Televīzijā, tagad sabiedrisko mediju portālā lsm.lv – filmē sižetus un vada podkāstus. 

Jānis Kūms – daudzkārtējs Latvijas čempions orientēšanās sportā un medaļnieks Latvijas čempionātā taku skriešanā. Gan orientēšanās, gan taku skriešanas Latvijas izlases dalībnieks. Patīk ceļošanu apvienot ar skriešanu un ģimenes izklaidēm. Pabijis vairāk nekā 30 dažādās pasaules valstīs. 

Andris Ronimoiss – komandas kapteinis. Andris līdz skriešanai nonācis tikai 28 gadu vecumā, bet nu tā aizņem lielāko daļu no ikdienas. Viņš strādā par treneri taku skrējēju apvienībā "Supervaroņu treniņi". Kaislīgs sporta līdzjutējs – ja ir iespēja, var visas brīvdienas skatīties futbolu. Patīk ceļot, ko labi var apvienot gan ar darbu, gan skriešanas mērķiem. 

Linda Meirēna – ikdienā strādā klīnisko pētījumu nozarē. Linda vienmēr ir kustībā – vidusskolā aizrāva basketbols, studējot augstskolā – tautas dejas, un pēc tam Linda pievērsās skriešanai takās. Linda ultra taku skriešanā vēl ir "zaļš gurķis", garajām ultra distancēm pievērsās pirms gada. Nākamais mērķis ir noskriet pirmos 100 km. 

Klāvs Stankevics – ikdienā strādā stiklu apstrādes uzņēmumā par ražošanas plānotāju. Ar sportu uz "tu" ir jau kopš bērnības, kad Aucē nodarbojās ar handbolu, futbolu, basketbolu, hokeju un volejbolu. Skolas laikos nepatika skriešana un knapi varēja noskriet 3 km, bet tagad nevar iedomāties savu ikdienu bez skriešanas.