V.I.P. Taku skrējēji

Vai zināt, kā sauc tautas sportu, kurā ne vienmēr iesaistās nacionālās vieglatlētikas federācijas, jo tas nav augsto sasniegumu sporta veids un tajā neizcīna olimpiskās medaļas, bet šī sporta veida starptautiskās asociācijas datu bāzē apvienojušies 1,1 miljons sportistu, kas piedalījušies 15 tūkstošos sacensību? Tie ir taku skrējēji, un šī miljona rindās ir arī latvieši! Taku skrējēji piesaka sevi "V.I.P." ložā pie Uģa Joksta ar divām komandām, kuru kapteiņi ir Agate Armane un Aigars Lūsis. 

Agate Armane – komandas kapteine, no Siguldas. Agatei ir maģistra grāds psiholoģijā. Skriešanu uzskata par savu meditāciju; skriešana ir tas brīdis, kad var aizbēgt no citiem un pabūt viena. Tā vienlaikus ir gan atpūta, gan viens liels piedzīvojums. Bez skriešanas Agatei patīk saldākam miegam palasīt kādu skandināvu rakstnieka detektīvromānu. 

Toms Komass – inženierzinātņu doktors automātiskajās vadības sistēmās un enerģētikā, no Jelgavas. Cilvēks, kurš, ejot uz savu mērķi, spēj upurēt lietas, bet nekad nespēj atteikt palīdzību nevienam pat tad, ja tas izjauc plānus. Emocionāls un sirdī viegli ievainojams, tādēļ mīl strādāt ar iekārtām, nevis ar cilvēkiem, ir individuālā sporta veida piekritējs. Patīk paļauties tikai uz sevi. 

Dainis Limanāns – jurists, rīdzinieks. Cilvēks, kurš pieder Latvijas taku skrējēju komūnai. Ar komandas biedriem ir sāncensis taku skrējienos. Dainis pats ir jurists, kurš brīvajā laikā sporto – galvenokārt, skrienot. Dainis skrien jau gandrīz 20 gadus, un tas ir kļuvis par dzīvesveidu, kas tiek piepildīts arī ar socializēšanos ar citiem skrējējiem. 

Aigars Lūsis – komandas kapteinis, ceļu būves inženieris. Patīk skriet pa mežu, takām, kalniem. Pamatsporta veids – biatlons. Piedalās slēpošanas un biatlona veterānu čempionātos, vasarā skrien Latvijā tik iemīļoto Stirnu buku, kā arī piedalās vasaras biatlona sacensībās. Kopā ar diviem dēliem strādā savā ceļu būves firmā. 

Elīna Dimza – taku skrējēja. Bijusī stūrmane/kapteiņa 3. un 2. palīgs piecus gadus uz kravas kuģiem. Šobrīd lektore RTU Liepājas Jūrniecības koledžā. Pasniedz starptautiskos kuģu sadursmju novēršanas noteikumus un navigāciju. Apzināti skrien kādus 12 gadus, bet ar ultra garo skriešanu sākusi aizrauties pēc dēla dzimšanas 2020. gadā. Ikdienu pavada skolā, skrienot mežā vai pilsētā, supo un aktīvi pavada laiku ar dēlu. 

Didzis Glušņevs – ar taku skriešanu sirdī jau deviņus gadus. Ikdienā strādā galdniecībā, realizē visdažādākos klientu pasūtījumus, sākot no vienkāršām mēbelēm līdz mazizmēra mājām. Brīvais laiks tiek pavadīts treniņos lielākās un mazākās takās, kā arī atpūšoties kopā ar draugiem un ģimeni.