UEFA Eiropas Konferences līgas spēlē Riga FC zaudē FC Twente

Latvijas futbola Virslīgas līdere ''Riga'' un pagājušās sezonas čempione ''Valmiera'' šovakar aizvadōja UEFA Eiropas Konferences līgas kvalifikācijas trešās kārtas atbildes spēles, noskaidrojot turpmākās Eirokausu sezonas likteni. Par Rīgas spēli no "Skonto" stadiona ziņo kolēģis Matīss Timofejevs.

Skonto stadions bija izpārdots, bija ieradušies arī 400 "Twentes" fanu. Rīdzinieki laukumā sūtīja spēcīgāko sastāvu un spēlēja uzbrukuma futbolu!

Sākumā ļoti skaists tālšāviens spānim Penjam. Viesu vārtsargs ar to tika galā. Pēc tam labs sitiens arī Kostarikas izlases uzbrucējam Kontrerasam. Tas lika pamosties arī viesiem no Nīderlandes, bet Rigu glāba vārtsargs Nils Puriņš. Pirmajā puslaikā bez gūtiem vārtiem.

Pēc pauzes lielisks pretuzbrukums Twentei. Izcili precīzi augšējā stūrī sita Dāns Rots. 1-0 Nīderlandes kluba labā. Rīgai jāatspēlē 3 vārtu deficīts. Mājinieki metās uz priekšu, bet izcilas iespējas nespēja izveidot. Pretinieki izskaņā guva vēl 2 vārtus un rīdziniekiem tomēr neveiksme ar 0-3. 2 spēļu summā zaudējums ar 0-5 un Eirokausu sezona beigusies.

Intervija - Antonijs Černomordijs, "Riga FC" aizsargs

Statistikas rādītāju ziņā mačs bija līdzvērtīgs. Riga FC sezonu turpinās Latvijas kausa izcīņā un Virslīgā.