Latvija saņem oficiālu uzaicinājumu piedalīties Parīzes olimpiskajās spēlēs

Mazāk nekā pēc gada startēs vasaras četrgades lielākais sporta notikums - Olimpiskās spēles. Šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā nedēļas nogalē kā pirmā nopelnīja biļeti uz sporta forumu. Olimpiskā komiteja Parīzē cer redzēt aptuveni 50 Latvijas sportistus. Ielūguma saņemšanas brīdī bija arī Lotārs Zariņš. 

361 diena līdz vasaras olimpiskajām spēlēm Parīzē un šodien Latvija saņēma oficiālu ielūgumu uz sporta forumu. Atbildīgs brīdis Latvijas sabiedrībai un tās sportistiem, ar lielāku nepacietību skaitīt dienas līdz olimpiskajām spēlēm.

Intervija - Jānis Buks, LOK prezidents

Olimpiskajā komitejā cer, ja spēlēm kvalificēsies vīriešu basketbola izlase, tad Latvijai būs aptuveni 50 dalībnieku pārstāvniecība, kas būs lielākā kopš 2008. gada Pekinas spēlēm. Toreiz Latviju pārstāvēja 46 atlēti.

Intervija - Kārlis Lejnieks, LOK ģenerālsekretārs

Parīze kļuvusi tikai par otro pilsētu olimpisko spēļu vēsturē aiz Londonas, kas uzņems vasaras sporta forumu trešo reizi. Pie tam atklāšanas cermonijas būs unikāla, dalībvalstis dižosies vēsturiskajā Sēnas upē. Vasaras olimpiskās spēles Parīzē norisināsies nākamgad no 26. jūlija līdz 11. augustam.