Pasaules motokrosa čempionāta Latvijas Grand Prix posma noslēdzošā diena

Pasaules motokrosa čempionāta Latvijas Grand Prix posma noslēdzošā diena sākās ar Eiropas klašu startiem. Vispirms EMX 125 klases dalībnieki veica 2.braucienu. Kā zināms, vakar pirmajā braucienā uzvarēja Jānis Mārtiņš Reišulis. Šoreiz viņam galīgi neizdevās starts, kā rezultātā nācās pielikt nopietnas pūles, lai tiktu uz uz augšu. Tikmēr līdera godā atkal drošo iejutās francūzis Matis Valins. Ap sesto apli Reišulis jau bija otrais, tikai pāris sekundes aiz francūža. Likās, tūlīt Jānis būs pirmais. Tomēr tā nenotika. Gluži pretēji – Valins palielināja pārsvaru pār Reišuli. Beigās uzvara gan braucienā gan posmā tika francūzim. Jānis ieņēma otro vietu, bet trešais bija vācietis Maksimilians Verners. 

Intervija - Jānis Mārtiņš Reišulis, Latvija Grand Prix 2.vietas ieguvējs

Sezonas kopvērtējumā Jānis Mārtiņš Reišulis saglabāja līdera godu. EMX 250 klases 2.braucienā, pēc vakar iegūtās 4.vietas pirmajā braucienā, Kārlis Alberts Reišulis ilgu laiku atradās 3.pozīcijā, kas dotu viņam 3.vietu arī posmā. Taču pēdējos apļos viņu apsteidza Marks Antonijs Rosi no Francijas, un Kārlim nācās samierināties ar 4.vietu gan braucienā, gan summā.

Intervija - Kārlis Alberts Reišulis, Latvija Grand Prix 4.vietas ieguvējs

Labi posmā nostartēja arī Edvards Bidzāns, kuram 7.vieta, bet Mairis Pumpurs bija 10-ais. Savukārt uzvaru EMX 250 klasē svinēja holandietis Ivano Van Erps. MX GP klasē Latvijas posmā triumfēja holandietis Džefrijs Herlings. Otrais bija spānis Horhe Prado, bet trešais Romāns Febre. Vienīgais latvietis Tomass Šileika braucienos ieņēma attiecīgi 21. un 14. vietu. Vēl MX 2 klasē abos braucienos un summā nepārspēts palika Kaijs De Volfs no Nīderlandes.