V.I.P. 13.marts. Otrais pusfināls

Lielās erudīcijas mēnesis marts “V.I.P.” ložā turpināsies ar vēl divām spēcīgām komandām ar visai dīvainiem nosaukumiem. Veiksmi, erudīciju un prātu pie Uģa Joksta izaicinās, pārbaudīs, apliecinās “Bunkurs Nr. 13” un “AC Seda”. Ilze Ļaksa-Timinska ar komandu “V.I.P.” spēlē piedalās pirmo reizi, tā ir jauna, bet spēcīga komanda. Erudīcija pie komandas atnākusi mājsēdes rezultātā. Toms Akmens jau ir spēlējis “V.I.P.”, pārējie komandas spēlē pirmo reizi. Komandas nosaukums dots par godu kūdras dižpilsētai. Būs interesanti vērot šis komandas darbībā! 

Ilze Ļaksa-Timinska – komandas kapteine. Pamatnodarbošanās ir kultūras vēstures pētniecība. Šobrīd raksta disertāciju par latviešu diasporu Padomju Savienībā 20.–30. gados. Brīvajā laikā patīk apmeklēt teātri, skatīties biatlonu un NBA. 

Kārlis Purviņš – kapteines draugs. Darbs saistīts ar informācijas tehnoloģijām. Brīvajā laikā patīk lūkoties naksnīgajās debesīs, jo viņš ir divu teleskopu īpašnieks. Kolekcionē monētas. Patīk apceļot Latviju – mājsēdes laikā ar Ilzi aizsāka Latvijas kapsētu apceļošanas tūri. 

Maruta Purviņa – Kārļa māsa. Ikdienā saskaras ar ekonomiskās analīzes jautājumiem. Kaislīga snūkera vērotāja, nereti dodas skatīt tos klātienē arī uz turnīriem. Patīk teātris, opera, klasiskā mūzika. Aizrauj arī ceļošana un citu kultūru iepazīšana. 


Toms Akmens – komandas kapteinis. Lepns liepājnieks, kurš nu ir Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijas fizikas un matemātikas skolotājs, programmas “Iespējamā misija” absolvents. Ļoti aktīvs ceļotājs, it īpaši savās iedomās. Patīk tumsa, aukstums un “Eirovīzija”. 

Laila Silamiķele – kapteiņa kolēģe erudīcijas spēlēs. Pētniece Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centrā, molekulārā bioloģe. Regulāri piedalās dažādās erudīcijas spēlēs, kā arī organizē galda spēļu vakarus. Galvu izvēdina, dodoties garās pastaigās ar suņiem pa piemājas mežu. 

Viesturs Mušperts – kapteiņa kolēģis un derīgo izrakteņu aģentūras vecākais speciālists. Rekrutējis lielāko daļu jauno talantu pirms 10 gadiem dibinātajā erudīcijas spēļu komandā “AC Seda”. Plaša profila speciālists ar izglītību medicīnā un sabiedrības veselībā. Studentu korporācijas “Selonija” prezidija loceklis.