V.I.P. 6.februāris. Fināls

Tuvāk gaismai, tuvāk pavasarim, un Uģis Joksts aicina uz finālspēli. Pirms 71 gada tieši šajā dienā Elizabete II kļuva par Apvienotās Karalistes karalieni pēc viņas tēva Džordža VI nāves – šāds varētu būt “V.I.P.” finālspēles jautājums, tomēr komandām, kas iepazītas pusfinālos, būs citi jautājumi.

“V.I.P.” ložā tiksies LTV raidījuma “Tas notika šeit” kadra trijnieks un Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā komanda.

Dāvids Ernštreits – komandas kapteinis, raidījuma “Tas notika šeit” vadītājs. Melanholisks sapņotājs, kurš iejūdzies darbos un ir grūti apstādināms. Biežāk ieņem vērotāja pozīciju, retāk metas notikumu epicentrā. Nespēj ilgstoši iztikt bez lauku gaisa un darbiem.

Edgars Plētiens – raidījuma “Tas notika šeit” vēsturnieks, kurš ir aizrāvies ar viduslaiku mazpilsētu vēstures izpēti Latvijā. Ikdienā strādā izglītības jomā un vada arī pieredzes grupas skolotājiem. Patīk ceļot un lasīt grāmatas. 

Andris Levāns – raidījuma “Tas notika šeit” vēsturnieks. Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātes profesors. Vidusslaiku vēsturnieks, kuru interesē senie teksti un atmiņas kultūra. Patīk pabūt vienam dabā un padomāt par dzīvi, kā arī fotografēt.


Jānis Atslens – komandas kapteinis, Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā padomnieks. Kopš bērnības interesējusi dažādu faktu un likumsakarību izzināšana, iedziļinājies enciklopēdijās. Šobrīd patīk skandināvu autoru tumšie krimiķi un vēsturiska literatūra par Eiropas un Baltijas reģionu laiku griežos.

Daina Mežecka – Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā padomniece. Mūža lielāko daļu saistīta ar Norvēģiju un citām Ziemeļvalstīm. Cenšas izdibināt, kas īsti veido labu, ikvienam viesmīlīgu publisko telpu un pilsētvidi. Bezsniega sezonā brauc ar riteni, mēdz peldēties dažādos gadalaikos, piedalīties rogainingos un orientēšanās treniņos. 

Inga Puriņa – komunikācijas padomniece Ziemeļvalstu Ministru padomes birojā Latvijā. Dzimtā puse ir skaistā Ziemeļvidzemes pērle Tirza. Kopš studijām Norvēģijā viss norvēģiskais kļuvis ļoti nozīmīgs. Šobrīd iegūst maģistra grādu rakstniecības studijās Liepājas universitātē, un arī maģistra darbs ir saistīts ar Norvēģiju.