2023. gada sporta apskats

Stand Up - Lotārs Zariņš, LTV sporta žurnālists

2022. gada vilciens paliek aiz muguras. Jaunais gads būs gaišāks nekā decembra nogale. Ko tas nesīs? Protams, būs emocijas un vairāki nozīmīgi turnīri tepat Latvijā.

Jau februārī Arēna Rīga pārtaps tenisa kortā. Latvijas vīriešu tenisa izlase tiksies ar Izraēlu cīņā par iekļūšanu Deivisa kausa Pasaules pirmās grupas sacensībās. Tas būs pēdējais turnīrs izlases krāsās valsts labākajam vīru tenisistam Ernestam Gulbim. Kas to lai zina? Iespējams, arī noslēdzošais gads sportista karjerā. 

Stand Up - Lotārs Zariņš, LTV sporta žurnālists

Arēna Rīga būs sasniegusi teju pilgadību - 17 gadus kopš pirmo reizi uzņēma pasaules čempionātu hokejā. Jā, turnīrs bija arī 2021. gadā kovida laikā, tiesa gan pie tukšām tribīnēm. Šoreiz ne vīruss, bet tieši biļešu cenas atbaida skatītājus no spēļu apmeklēšanas. Taču turnīrs notiks un atkal lielas cerības uz Latvijas izlasi. 

Intervija - Māris Zembergs, hokeja apskatnieks

Pārliecības par izlases panākumiem pasaules čempionātā nav. Taču drošāka situācija ir ar basketbola izlasi. Pēc snieguma Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs līdzjutēji gaida tādu pašu turpinājumu arī četrgades turnīrā. Pirmo reizi sacensības notiks trīs valstīs Āzijā - par labākās basketbola izlases titulu cīnīsies 32 valstsvienības. 

Intervija - Artūrs Šēnhofs, basketbola eksperts

Stand Up - Lotārs Zariņš, LTV sporta žurnālists

Latvijas futbola izlase šogad atguva krāsainākus toņus līdzjutēju acīs. Četras uzvaras pēc kārtas bija ilgākā panākumu sērija kopš 2014. gada, kad Latvijai bija trīs uzvaras. Arī nākamgad vēji nesvilpos tribīnēs, jo Latvijai paredzēta Eiropas čempionāta kvalifikācijā, kur viens no pretiniekiem būs Pasaules kausa trešās vietas ieguvēja Horvātija. 

Intervija - Jurijs Žigajevs, futbola apskatnieks

Latvijas futbolistu spēle vēl nespēj piepildīt stadionu tribīnes, toties to spēja RFS komanda Konferences līgas turnīrā. Tikmēr vietējā čempionātā kausu virs galvām pacēla Vidzemes centra talantīgā komanda.

Intervija - Jurijs Žigajevs, futbola apskatnieks

Sekmīgs gads izvērtās jaunajiem pludmales volejbolistiem. 15 gadīgā Līva Ēbere un divus gadus vecākā Deniela Konstantinova ieguva U20 Eiropas čempionāta sudrabu. Tikmēr U18 Eiropas čempionātā 17 gadīgais Kristians Fokerots ar Gustavu Auziņu ieguva zelta medaļu, bet ar Artūru Rinkeviču U22 vecuma grupā izcīnīja sudrabu. Jaunajiem talantiem nākamgad būs iespēja piedalīties U20 Eiropas čempionātā, kas norisināsies tepat Rīgā. 

Intervija - Atvars Vilde, pludmales volejbola treneris

Līdzīgi kā aizvadītajā gadā, arī jaunajā 2023. sports nesīs jaunas emocijas un pārsteigumus, par kuriem mēs pat vēl nezinām.