Latvijas - Igaunijas basketbola līgā "VEF Rīga" ar 81:76 gūst uzvaru pār BK "Liepāja"

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā "Rimi" Olimpiskajā centrā Rīgā norisinājās spēle starp čempionvienību "VEF Rīga" un sezonas pirmā mēneša pārsteigumu BK "Liepāja". Olimpiskajā centrā bija arī kolēģis Andris Auziņš.

BK «Liepāja» sezonu iesāka negaidīti veiksmīgi uzvarot arī «VEF Rīga», bet pēdējās desmit spēlēs kurzemniekiem vien divas uzvaras, savukārt «VEF Rīga» pēc izstāšanās no Čempionu līgas var pilnībā pievērsties Latvijas-Igaunijas līgai.

Šoreiz Liepājai cerības uz uzvaru pret «VEF Rīga» sabruka jau pirmajā puslaikā, “Vefam” +16, «VEF Rīga» dominēja spēlē zem groza – trešdaļu no punktiem gūstot pēc izcīnītām atlēkušajām bumbām pie Liepājas groza.

BK «Liepāja» pēc atpūtas beidzot sakārtoja aizsardzību un Latvijas čempioniem atlēkušās bumbas vairs tik viegli nekrita rokās – minūti pirms spēles beigām «VEF Rīga» vairs tikai +4 un bumba Liepājai, taču izšķirošajos brīžos liepājnieki kļūdījās un nespēja otro reizi šosezon sagādā sensāciju – 81:76 uzvara «VEF Rīga».

Intervija - Renārs Birkāns, BK «Liepāja» aizsargs

Panākums «VEF Rīga» ļauj uzvaru skaita ziņā apsteigt ukraiņu “Prometej”, tiesa Latvijas-Igaunijas līgas bagātākajam klubam “Prometej” aizvadījusi par trim spēlēm mazāk.